Afgelopen zaterdag 10 maart was de derde Swimkick-Minioren wedstrijd van dit seizoen in het prachtige bad van Rozenburg. En wat een succesvolle wedstrijd! Voor een aantal was dit de allereerste wedstrijd en dat viel in de smaak. Mouna Azzouzi, Aslan Kumru, Rosalie Steffers, Alexsandra Zalewska en Kyra Gerritsen mochten allen voor het eerst aantreden bij het startblok. Bij de swimkick minioren 3 en later mocht Mouna als eerste de 25 meter schoolslag uitproberen en zij zwom gelijk naar de vierde plek toe. Hierna mochten ook Rosalie, Alexsandra, Aslan en Kyra de 25 meter schoolslag uitproberen bij de swimkick minioren 6 en later. En met succes: Aslan sleepte gelijk de gouden medaille binnen bij de jongens, Rosalie de gouden medaille bij de meisjes en Alexsandra de zilveren medaille bij de meisjes. Kyra viel helaas net buiten de medailles met de vijfde plek. Hierna was het tijd voor de ‘oudgedienden’: Lynn Peters liet zien dat zij de sterkste was bij de meisjes op de 50 meter schoolslag en Jan Schonewille liet zien dat hij nog steeds erg goed is op de 50 meter vlinder. Vervolgens was het tijd voor Mursal Nawabi om te laten zien dat zij nog steeds de 200 meter wisselslag beheerst. En dat deed ze door bijna dezelfde tijd te zwemmen en dus te laten zien dat ze het nog niet verleerd is! Hierna mochten Puck van der Pol en Aukje Schonewille aan de slag voor de 100 meter vrije slag waarbij beide dames floreerde met een keihard persoonlijk record van 2 seconden en 7 seconden, respectievelijk. Ook de grote heren Bas Blanker en Tibbe Veldboer moesten aantreden en wel voor de 100 meter vlinderslag, de makkelijkste van de twee afstanden. Bas zwom helaas iets minder, maar wel de tweede plek. Tibbe zwom daarentegen een grandioze 13 seconden van zijn tijd af naar de derde plek!

Na een korte jurywissel was het weer tijd voor swimkickers om aan te treden voor de 25 meter vrije slag. Mouna zwom na een goede start naar de negende plek. Rosalie en Aslan bleken beide weer de sterkste te zijn bij de jongens en meisjes en gingen beide met hun tweede gouden medaille naar huis. Kyra verzekerde zichzelf ook van haar eerste medaille en ging met zilver naar huis. Alexsandra zwom net iets te langzaam voor de medailles maar kreeg een mooie vijfde plaats. Lynn bleek ook weer de sterkste te zijn bij de 50 vrij meisjes en mocht naar huis met twee nieuwe gouden medailles op zak en twee seconden pr. Ook Jan had een goede dag en zwom zes seconden af van zijn 100 meter schoolslag. Mursal liet zien dat zij ook de 50 meter vrije slag goed beheerst en zwom weer bijna dezelfde tijd als voorheen. Ook Aukje en Puck moesten de zware 100 meter vlinderslag zwemmen. Aukje wist hier twee seconden van haar pr af te snoepen. Voor Puck was de stress helaas iets teveel en liep een kleine diskwalificatie op. Toen begon het kroonnummer van de wedstrijd: 400 meter vrije slag jongens minioren 6, deelnemers Bas en Tibbe. Waar Bas zijn tijd niet wist te verbeteren, maar wel een tweede plek behaalde, zwom Tibbe een monsterlijke 30 seconden van zijn tijd af naar de derde plek. Ten slotte volgde nog de 4×50 meter wisselslag estafette waarin Tibbe, Aukje, Bas en Jan in die volgorde de estafette naar de derde plek wisten te racen. Al met al een super wedstrijd met veel records en medailles. Je zou het bijna een regen van medailles kunnen noemen. Coaches: Clementine van Bruxvoort, Leon de Vries en Tippi Korving.

Leon