Na succesvolle kwalificatiewedstrijden speelde het DG1 team van ZPB H&L Productions afgelopen weekend op het NK waterpolo onder 13 jaar. De top zes van Nederland startte op zaterdag met de poulewedstrijden. ZPB speelde twee spannende wedstrijden, waarbij er één in gelijk spel eindigde tegen De Otters uit ‘t Gooi en de tweede nipt werd verloren van De Hof uit Markelo. Met de tweede plek in de poule betekende dit de kwartfinale op zondag. Na een goede nacht slapen stond als eerste een zware wedstrijd tegen de gedoodverfde nummer één op het programma. De meiden en jongens van ZPB gaven goed weerstand en wisten zelf vijfmaal het doel te raken. Helaas was de thuisploeg De Zaan een maatje te groot. Ze lieten zich er niet door uit het veld slaan en gingen vol energie de wedstrijd voor de derde plaats in. Weer tegen De Hof. Ook deze wedstrijd ging het gelijk op, waarbij ZPB de betere ploeg was. Na drie parts was de stand gelijk. Het was erop of eronder voor de meiden en jongens van DG1 in het vierde en laatste part. Halverwege het part stond het 8-7 voor ZPB en leek het brons binnen. Maar helaas vielen in de laatste minuten nog twee doelpunten tegen en kon het DG1 team hun inzet en prestaties van het afgelopen seizoen niet omzetten in een bronzen medaille. Beetje teleurgesteld maar toch ook trots om vierde van Nederland te zijn geworden keerden ze terug naar Barendrecht.

 

Foto (bijgevoegd): Het DG1 team van ZPB; van links naar rechts, voor: Luna van Hoff, Storm van Hoff, Mark Nienhuis, Ben Stapelbroek; midden: Coen Frkovic, Daphne Kiers, Bengt van Aggelen, Dominique de Waal, Sven Silvis, Syb Willekens; achter: coaches Alwin van Aggelen en Arjen Silvis