Het KNZB Lange Afstand Circuit (LAC) is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden te stimuleren. Deelname aan het LAC is de manier om het zwemmen van langere afstanden te oefenen en om je voor te bereiden op Open Water Wedstrijden (die in de zomer worden gezwommen).
De te zwemmen afstanden variƫren per leeftijdsgroep. Bij de minioren staan bijvoorbeeld de 200 meter wisselslag en 400 meter vrije slag op het programma. De senioren zwemmen onder andere 400 meter wisselslag en 2.000 meter vrije slag. Het LAC wordt op vijf zondagen per seizoen gezwommen.

Als je denkt dat het zwemmen van lange afstanden iets voor jou is, kan je je tot 23 september 2018 aanmelden bij het wedstrijdsecretariaat. Wil je meer weten? Vraag het je trainer.

Dit zijn de LAC-zondagen:
14 oktober 2018 (Ridderkerk)
4 november 2018 (thuiswedstrijd ZPB)
9 december 2018 (Krimpen a/d IJssel)
20 januari 2019 (Papendrecht)
10 maart 2019 (Zwijndrecht)