Afgelopen weekend hadden de Dames 1 een weekendje “vrij”, maar de Heren 1 moesten vol aan de bak met een dubbel (zaterdag en zondag wedstrijd). Op zaterdag was eerst nog Heren 2 aan de beurt voor de beker.

De opstelling was lastig, veel spelers die ook in het eerste spelen mochten al niet meer “bekeren” met het 2e. Gelukkig kon men gebruik maken van oudgediende Arjen Silvis en ook jeugdspeler Dominick de Waal kon zijn steentje bijdragen. Ter vervanging van de geblesseerde keeper Luuk nam Dylan de Kreek plaats onder de lat, hij wist 2 strafworpen te stoppen. Het 3e van AZC is met 13-7 verslagen, een mooie overwinning voor de Heren en op naar de volgende ronde!


Op zaterdag speelden onze heren tegen GZC Donk. Een weerzien met vele oude bekenden zoals coach John van den Burg en spelers Guus van IJperen, Ton van der Velden en Maurice Dentro. Na een openingsdoelpunt van Neven Popovich kwam Donk al snel langszij en hoewel het nog 4-4, 9-9 en 10-10 werd kwam ZPB er niet meer voorbij en de wedstrijd eindigde in een nederlaag, 11-13.

Op zondag togen de heren naar Leiden. De ambiance is hier nog compacter als in Barendrecht. De waterspetters vliegen rond op de tribune die aan de badrand staat. De hele wedstrijd keek ZPB tegen een kleine achterstand aan en het wilde maar niet lukken om er voorbij te komen. De commotie bij het publiek van beide partijen was groot.


Uiteindelijk werd een Leidse dame door de scheidsrechter van de tribune gestuurd. De wedstrijd eindigde in 15-13. Weer geen punten mee naar huis. Dit terwijl de eerstvolgende op de ranglijst, PSV, dit weekend weer een puntje heeft gepakt.

Op waterpolo.nl sprak men al over de “zure druiven” voor ZPB. De kleine verliezen geven hoop op winst, je wordt er wel erg chagrijnig van om steeds te verliezen. Maar we houden goede moed, captain Stephan de Ruiter na afloop: “Die punten gaan er komen!”. Het seizoen is nog lang niet klaar!

Het team van de week is de DG1 onder leiding van Jakline de Bruijn en Vincent Ouwens. Fier aan kop in de competitie en een monsteroverwinning van 40-0 in de boeken.

De wedstrijden tegen “angstgegner” ZVL-1886 moeten echter nog gespeeld worden. Het team heeft een mooi rijtje sponsors aan zich gebonden: Fortune Coffee, Ziezo Kleur-Stijl en Imagocoaching, Ouwens Auditing en Advies, Baas BV, Colourcards.nl, GrafiSjopMarjo, Flexibo en Kinderkleding ’t Schaapje hebben de spelers in een mooie outfit gestoken.

We wensen het team veel succes. Afgelopen seizoen werd de DG1 nationaal kampioen. Wie weet zit er dit seizoen weer iets moois in het vat.
Volgende week zaterdag spelen de Dames 1 thuis tegen Donk om 16:35. Mooie afsluiting van de middag om ze aan te moedigen. De heren spelen uit in Ede tegen de Polar Bears (18:45). De week daarop is het weer SUPER SATURDAY. De heren en dames spelen beide thuis en daar gaan we weer een mooi feestje van maken.

Op 14 december staat ons eerste reisje gepland: de uitwedstrijden van Heren 1 en 2 in Nijverdal bezoeken.
Om 19:00 speelt het eerste tegen het Ravijn, om 20:20 het tweede. Vooraf een hapje eten, dus reken er maar op dat je van 14:00 tot 24:00 onder de pannen bent. Later meer!


Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (Heren 7 speelt uit in Alblasserdam 19:10)