De dames bekeren verder De dames uit Zwolle hebben zich teruggetrokken uit de beker, hierdoor gaan de dames uit Barendrecht zonder punten wel door in de bekercompetitie. Zaterdag werd thuis de laatste wedstrijd in Poule B gespeeld. Een zieke speelster zorgde voor maar drie wissels bij ZPB. Helen Meeuwis lag onder de lat en tussen de palen, omdat de eerste keepster Michelle Reins van ZPB geblesseerd is.

De eerste minuten kwam GZC Donk makkelijk tot 0-3, maar na 4 minuten spelen wist ZPB ook het doel te vinden. Na de eerste periode stond het 3-5. De dames trokken die lijn goed door en het bleef een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Na twee periodes stond het dan ook 6-10. Aan het eind van de derde periode gingen de weinige wissels hun tol eisen. Deze periode won GZC Donk dan uiteindelijk ook met 2-6. De laatste periode kwamen er meer dames uit Gouda vrij door in de break en wisten de dames uit Barendrecht dat niet meer dicht te zwemmen, stand na 4 periodes: 8-23.

Al met al kijken de dames terug op een goede wedstrijd. Het spel werd vastgehouden en de internationals bij de tegenstander hebben het niet makkelijk gehad.

De mannen togen naar Ede voor wedstrijden tegen de Polar Bears. Helaas hebben zowel de Heren 1 (13-8) en Heren 2 met 17 -7 (verloren). Heren 2 mocht nog enkele minuten van een 0-1 voorsprong genieten maar daarna liepen de beren uit, coach Rob Meijer incasseerde nog een gele kaart. Het eerste liep gelijk tegen een achterstand aan en wist dit niet meer goed te maken.

Bij de senioren heren wisten dit weekend alleen Heren4 tegen Z&PC Rotterdam en Heren7 tegen Wiekslag de winst te behalen. Een mooie 6-2 voor Heren4 en een zwaarbevochten “voetbaloverwinning” van Heren7:
2-3 uit. Een stand die al na periode 3 op het bord stond. Maar oh, wat waren we trots!

Heren1 bungelt inmiddels stevig onderaan (nr.12) op de ranglijst. In december hebben we nog 2 wedstrijden te gaan. Zou het de heren lukken om volgende week het tij te keren of zetten we onze kaarten op 2020? In februari spelen de mannen achtereenvolgens tegen SVH, PSV en de Ham, de huidige nummers 9 tm 11 op de ranglijst. Misschien gebeurt het dan? Vragen die eigenlijk beter gesteld kunnen worden aan de technische commissie.
Sinds dit seizoen beschikt onze vereniging daarover en het Algemeen Dagblad besloot reeds dat er een interview plaats moest vinden welk ongeveer gelijk met onze nieuwsbrief zal uitkomen.

De technische commissie (TC) wil inhoudelijk zowel op zwem- als waterpolo gebied richting geven aan het te volgen technisch beleid. De TC wil ZPB verder professionaliseren door regionaal aantrekkelijk te zijn voor zowel senioren als jeugd. De TC zorgt voor structuur binnen de ZPB organisatie op het gebied van de herenselectie /damesselectie/jeugd en zwemafdeling. ZPB staat bekend om zijn positieve strijdlust, familiegevoel en passie gesteund door een fanatieke schare aan supporters. Deze belangrijke kernwaarden moeten uiteraard behouden blijven.

Op de foto van links naar rechts:
Berbel Michels (Dames selectie),
Wietse van Heukelum (Heren selectie),
Remko Hofman (Jeugd) ,
Martijn Zuidweg (Zwem)
René Lagerburg (Algemeen beleid)
contact: tc [at] zpb [dot] nl

Volgende week is het weer SUPER SATURDAY, twee thuiswedstrijden van de eerste teams
Om 18:35 spelen de Dames1 tegen PSV en om 19:55 de Heren1 tegen AZC ( Heren2 om 17:15 tegen AZC2)
De Dames hebben zeker weer kans om drie punten in Barendrecht te houden en voor de Heren moet het nu toch eindelijk eens gebeuren. Bent u er bij? En wie neemt u mee? Tot Zaterdag, de spelers(m/v) hopen op uw support!!
Op 14 december gaan we met de businessclub naar Nijverdal, jullie hebben de flyer/berichtgeving daarover ontvangen. Aanmelden op businessclub [at] zpb [dot] nl! Wij hebben er nu al zin in!

Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (Heren 7 speelt thuis om 12:45!)