Na een week van vier trainingen stond er een vroege wedstrijd op de planning van dames 1, gelukkig wel in eigen bad om 15:20. De laatste wedstrijden begonnen de dames zwak. Das was deze week wel anders! Fel en alert werd er begonnen aan de wedstrijd. Na 1 periode stonden de dames 0-1 achter tegen het ravijn, de nummer 1 van de competitie.

Anderhalve minuut verder in de tweede periode wisten de dames zelfs de stand op 1-1 te brengen. Verdedigend wisten de dames uit Nijverdal er niet goed doorheen te komen, oud-internationals Lieke Klaassen en Jasmin Smit werden goed uitverdedigd.
Alleen aanvallend werden de grote kansen niet altijd even goed afgemaakt door de dames uit Barendrecht. Op de helft van de wedstrijd stond het 2-3 in het voordeel van Het Ravijn. De derde periode werd slordig begonnen, de dames uit Nijverdal kwamen wel door de Barendrechtse verdediging heen en aanvallend was het een slordig en statisch spel. Binnen anderhalve minuut stond het dan ook opeens 2-6, een stand die helemaal niet bij deze wedstrijd paste. De dames van ZPB wisten ook weer netjes binnen 4 minuten terug te komen naar een betere 6-7 stand. Alleen vanaf toen was het eigenlijk wel gespeeld, de laatste periode had de tegenstander nog meer energie over en ging conditie zijn rol spelen. Uiteindelijk wist de tegenstander 3 punten mee te nemen naar Nijverdal met een eindstand van 6-14.

behoorlijk grote uitslag die eigenlijk niet bij de wedstrijd past. Deze week gaan de dames weer vier keer hard trainen en hopen ze volgende week ook de laatste part aan te haken bij tegenstander UZSC.
ZPB H&L Productions Da1 – Ravijn Da1: 6-14 (0-1/2-2/4-6/0-5). Doelpunten ZPB: Daisy Schoenmaker 2, Manouk van Neutegem 2, Eva Legierse en Karlijn Fokke. M+ ZPB: 2 uit 6. M+ Ravijn: 5 uit 10 en 3 strafworpen gescoord.
Eerder die middag hadden de Dames 2 al tegen Ravijn Dames 2 gespeeld. Helaas ook geen overwinning.
Wel goed gespeeld en er zijn een paar mooie plaatjes geschoten door fotograaf Sander.
Ook Heren2 kon helaas geen winst bijschrijven en werd door AquaNovio’94 uitgeschakeld in het bekertoernooi.
Dit ondanks de inzet van oudgedienden Marco Booij (snel aan 3 p’s) en Arjen Silvis (4 doelpunten).
Maar dat betekent niet dat er alleen maar verloren werd door ZPB’ers. Zondag schreven H3, H4, Da3, CJ2, DG1 en DG2 drie punten erbij. En op zaterdag was o.a. EG2 trefzeker; onder leiding van Wilco Spek en Sander Flobbe wonnen zij met 3-12 van SVH DG1. Complimenten jongens en meisjes!


En als dat een teken mag zijn van het krachtsverschil tussen SVH en ZPB dan geeft dat hoop!
De zaterdag werd afgesloten door Heren1 die uit in Nijverdal speelden tegen Borculo. Maar net als het Nederlands team wat op dezelfde tijd tegen Servië speelde werd er wel gestreden maar niet gewonnen. Kevin van Baarle luisterde zijn terugkeer met een doelpunt op maar de eindstand was 15-8 in het voordeel van Schuurman BZC.
Komend weekend speelt Dames1 uit in Utrecht om 19:25. Heren 1 speelt de returnwedstrijd voor de beker thuis tegen BZC om 20:30. Indien met meer dan 7 doelpunten verschil wordt gewonnen zijn ze door naar de volgende ronde.
Alle hulp is welkom om ze naar een klinkende overwinning te juichen!

Op 1 februari wordt voor de Heren1 de competitie weer hervat met de wedstrijd tegen SVH
(en de weken daarop PSV en de Ham). Dan wordt de strijd tegen directe degradatie geleverd!
Tot zaterdag! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (H7 speelt thuis om 13:25)