Net als je het niet meer verwacht dan gebeurt het toch, de Heren hebben hun eerste overwinning van het seizoen behaald!  De selectie toog deze zaterdag naar Krommenie waar zowel het tweede als het eerste een wedstrijd wachtte.
Het tweede beet de spits af. Ze kwamen snel op voorsprong en sloten periode 1 af met 4-5. De tweede periode ging gelijk op maar in de derde periode liep ZPB eerst uit maar kwam de Ham toch langszij (erop en erover). In de 4e periode werd tot het laatst gescoord en gezwommen maar helaas eindigde de wedstrijd in 16-15.

Na Heren 2 trad Heren 1 aan tegen het eerste team van De Ham. Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door slechte verdediging aan beide kanten en werd er dus veel gescoord, De Ham was hierin iets gelukkiger en nam zodoende een voorsprong. Na periode 1 stond het 6-4. In de 2e periode verdedigde ZPB iets strakker en waren de aanvallen creatiever dit resulteerde in meerdere uitsluitingen en het verkleinen van de achterstand. Bij rust stond het 9-8.

ZPB – De Ham eerder dit seizoen

Na rust nam ZPB het heft in handen door een zeer sterke verdediging en onkarakteristieke snelle counters werd er een voorsprong van twee doelpunten genomen na drie periodes. In de 4e periode leek niets een eerste overwinning nog in de weg te staan. Het verschil van twee goals bleef gedurende de hele periode staan en een inzinking leek ZPB eindelijk eens bespaard te worden. Maar het venijn bleek in de staart te zitten, met nog twee minuten te spelen maakte De Ham de aansluitingstreffer. Dan kan er nog veel gebeuren. Met nog 30 seconden te spelen bleek niets minder waar, De Ham leek te profiteren van een dubieuze beslissing van de scheidsrechter om een time-out als foutief aangevraagd te beoordelen en een strafworp te geven. Deze strafworp werd gestopt door keeper Yoran Lodder maar in de rebound besloot de andere scheidsrechter om een nieuwe strafworp toe te kennen, wederom een dubieuze beslissing die op weinig begrip kon rekenen van de bank bij ZPB. Coach Zoran Stanisic ontving hiervoor zijn 2e gele kaart en mocht vertrekken. Tijdens het nemen van de 2e strafworp ontstond er een schermutseling waardoor aanvoerder Stephan de Ruijter en Neven Popovic coach Zoran Stanisic mochten volgen en gaan douchen. Dan bleef er tot slot nog de strafworp staan die zou beslissen of ZPB Wormerveer zou verlaten met de eerste overwinning van het seizoen. De strafworp belandde uiteindelijk op de paal en in het bezit van ZPB die het restant van de wedstrijd nu wel uit konden spelen. De eindstand was een zwaar bevochten maar welverdiende 13-14 uitoverwinning!

Ter illustratie van dit bericht een tweetal foto’s gemaakt door Sander van de thuiswedstrijd tegen de Ham in oktober.

En omdat Katrin Peijer zulke mooie foto’s heeft gemaakt van Heren7 (zwaar verloren van Poseidon) plaatsen we er daar toch ook twee van. 

Komend weekend begint de voorjaarsvakantie. Het competitieprogramma is beperkt. Zaterdag een minipolotoernooi en de Dames1 mogen uit tegen Donk om 19:00 uur. De Heren hebben een dubbel weekend. Op zaterdag uit tegen Utrecht om 15:30 en op zondag spelen ze thuis tegen Polar Bears op zondag 23 februari om 19:15.
Ben je niet aan het skiën, op vakantie of aan het carnavallen kom dan naar het Inge de Bruin Zwembad en schreeuw onze mannen naar de overwinning. Een aantal overwinningen op rij is mogelijk de komende weken! 

Tot zondag!   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim