Vandaag is duidelijk geworden dat alle sportverenigingen in Nederland hun activiteiten moeten staken in verband met het Corona virus. In navolging van eerdere adviezen hadden we dit natuurlijk al gedaan bij ZPB. We beseffen ons dat de maatregelen erg vervelend zijn voor onze leden, maar gaan uit van begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Vandaag is het Bestuur bijeen gekomen om de sportieve en financiƫle impact van deze maatregelen te bespreken.

Alle competities waren tot vorige week nog in volle gang. Zowel de zwemcompetitie als de waterpolo competitie waren nog bezig en er stond nog veel op het spel. De vraag is nu of dit seizoen nog wel afgemaakt kan worden. En hoe dan. Wij volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet en houden contact met de KNZB om snel te kunnen anticiperen op eventuele maatregelen en uiteindelijk ook weer op de hervatting. We houden er momenteel rekening mee dat het stilleggen van de competities langer gaat duren dan de aangekondigde drie weken. En dat er gedurende langere tijd ook niet getraind kan worden. Zodra wij meer weten laten we dit uiteraard weten.

Al deze maatregelen hebben natuurlijk ook een effect op de financiƫn van de vereniging. Nu alles stil ligt worden we geconfronteerd met vaste kosten die doorlopen en inkomsten die hard teruglopen. Vooralsnog lijkt het er op dat we als vereniging niet in de problemen zullen komen. Er van uitgaande dat we komend seizoen weer normaal zullen kunnen opereren is er geen sprake van onoverkomelijke problemen. We kunnen ons wel voorstellen dat onze leden graag gebruik willen maken van de faciliteiten. Omdat dit nu simpelweg niet kan vragen we om uw begrip en zullen we de komende periode bekijken wat we kunnen doen om het ongemak van deze periode te verzachten. Ook hierover zullen wij berichten zodra we meer weten.