Zojuist is bekend gemaakt door de KNZB dat er dit seizoen geen wedstrijden meer worden georganiseerd. Dit betekent dat de zwemcompetitie is gestopt net als alle waterpolo competities. Hierop zijn geen uitzonderingen, ook bekerwedstrijden of eindtoernooien zullen niet doorgaan.

Als Bestuur volgen we de ontwikkelingen uiteraard op de voet en geven we als Eredivisie vereniging ook advies aan de KNZB. De komende weken zal duidelijk worden wat de exacte uitwerking wordt van deze beslissing en wat de consequenties zullen zijn voor volgend seizoen.

Ondertussen heeft ook de Nederlandse overheid extra maatregelen getroffen om de impact van het Corona virus te beperken. De consequenties van al deze maatregelen voor dit seizoen worden wel pijnlijk duidelijk. Het seizoen zit er op. Op zijn vroegst zal er pas weer in juni getraind kunnen worden. Wellicht zullen er nog wat zomertournooien zijn, maar naar alle verwachting zal er pas vanaf volgend seizoen weer normaal gesport kunnen worden. Een onwerkelijke situatie.

Hoewel we ons beseffen dat de gezondheid van iedereen op één, twee en drie staat, is onze club natuurlijk ook belangrijk. We zullen ons als bestuur de komende tijd enorm inspannen om onze vereniging door deze woelige tijden te loodsen. Samen staan we sterk en samen zullen we als leden onze vereniging moeten steunen. We rekenen op jullie.

We zullen de komende weken gebruiken om meer duidelijkheid te krijgen van de gevolgen van deze situatie op ZPB. We houden jullie op de hoogte. Als er vragen zijn weten jullie ons te vinden.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Hopelijk kunnen we elkaar in goede gezondheid in juni weer ontmoeten in ons bad en ons gezellige clubhuis.

KNZB stopt alle competities