Bij zijn benoeming als voorzitter in 2015 eindigde Sjoerd Feenstra zijn maiden speech met “Ik heb ook veel te danken aan de vereniging. Ik heb sportieve successen gevierd, teleurstellingen kunnen verwerken, fantastische avonden beleefd in clubhuis De put, vrienden gemaakt en zelfs mijn vrouw ontmoet.  Ik hoop dat mijn kinderen dit ook kunnen meemaken en daarom wil ik graag voorzitter worden van ZPB. Om ervoor te zorgen dat onze mooie club nog in lengte van jaren de mooiste club van Nederland zal blijven.” Bij de algemene ledenvergadering in september 2019 zaten de door Sjoerd voorgenomen vijf jaar er bijna op en gaf hij aan dat dit seizoen zijn laatste zou worden. Sterker nog, een opvolger was meer dan welkom dan kon hij deze nog inwerken/ taken overdragen lopende het seizoen.

Een mogelijke opvolger diende zich aan in 2020. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Barendrecht zei Kevin van Bommel tegen Wim Nienhuis: Is dat niet iets voor jou, dat voorzitterschap? Dat was het moment waarop een gedachte die al voorzichtig aan het groeien was verder vorm kreeg.  Wim werd nog wat actiever (met name binnen de Businessclub en daaraan gerelateerd ook richting stichting en technische commissie). Het bestuur bij monde van Sjoerd vroeg Wim als kandidaat. Wim verdiepte zich in bestuurlijke vraagstukken, in de zwem en de polo enz. Begin maart woonde hij een bestuursvergadering bij. Het moment waarop we vrij natuurlijk een ledenvergadering bij elkaar konden roepen om onze gedachten aan de leden kenbaar te maken kwam rap naderbij.

En toen kwam de corona-crisis. En die gooide heel de wereld op zijn kop. Plots moest er vergaderd worden over stopzetten van trainingen en wedstrijden. Overleg met de KNZB over de competitie.  Aandacht voor leden en sponsors.
Corona-leed bij ZPB-leden. Financiële vraagstukken, ook richting gemeente.
Hoe ziet volgend seizoen eruit?  Ook al bracht het niet kunnen sporten een hoop “vrije tijd”, bij bestuursleden nam de vergadertijd alleen maar toe. Ook voor Sjoerd waren/zijn dit stevige weken, veel vraagstukken en veel besluiten.
Ook veel communicatie naar leden en de KNZB. Gelukkig droeg ieder bestuurslid zijn steentje bij Micky, Ramon, Rene en “ondersteunende-leden” Kevin en Wim.  Kevin was eind 2019 gevraagd om het bestuur adviserend te steunen maar werd in coronatijd ook gelijk lid van het “oorlogskabinet”. Samen zijn we sterk, bij ZPB maar ook binnen het bestuur!

We hopen dat we nog in juni een echte ALV kunnen en mogen houden in clubhuis de put.  Maar de kans dat we iets online moeten opzetten is groot. Gelukkig maakt de crisis creatief en zoals jullie hiervoor hebben kunnen lezen blijven we ook pragmatisch met het door Sjoerd geformuleerde doel “de mooiste club van Nederland blijven” voor ogen.

Trots kunnen we ook vertellen dat Marco Booij volgend seizoen weer een rol bij de club gaat vervullen.  Het afgelopen seizoen speelde hij (na H7) al af en toe mee met H2, dat laatste moet komend seizoen nog wat vaker gaan gebeuren maar de hoofdtaak is een brugfunctie tussen de jeugd en de selectie.  Hij zal een wekelijkse training verzorgen en op een coachende en meespelende wijze gaat hij samen met nog enkele oudgedienden het geheel versterken. Nauwe samenwerking met de technische commissie en de coaches van selecties/jeugd hoort hier uiteraard bij.  

Ook de Businessclub bezint zich op een nieuw seizoen. Raken we onze nieuwsbriefschrijver Wim kwijt, misschien wel.
Blijven we even betrokken, jazeker!  Gaan we nieuwe en extra vormen zoeken om mensen betrokken te houden en te krijgen, ook dat! En laat die JUMBO nu maar gauw sponsor worden ?Tot ziens maar wanneer?   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim