Inmiddels is het bijna twee maanden geleden dat we het zwembad moesten sluiten. In de daaropvolgende weken werd de berichtgeving alsmaar somberder maar op een gegeven moment kwamen er ook wat lichtpuntjes.

En nu, voorzichtig, worden de regels weer wat versoepeld. En dan kunnen we weer gaan trainen..ja buiten oefeningen doen.  Als je elkaar zolang niet hebt gezien is de mogelijkheid om weer met elkaar te kunnen gaan trainen al een heel leuke stap vooruit. Op dit moment wordt er voor de kinderen (tot 18 jaar) een protocol gemaakt en bij goedkeuring van de gemeente kunnen we vanaf volgende week officieel gaan “droogtrainen” op de ligweide naast het zwembad. Afgelopen zaterdag hebben de C-meiden “proefgedraaid” en dat ging best goed.

Ook zonder met elkaar te trainen kon je natuurlijk al je conditie onderhouden. Hardlopen en fietsen was al toegestaan. Op strava is zowaar een kleine zpb-commune waar Tom Warner (H3 en coach EG4) toch wel de show steelt. Arjen Silvis (coach CJ1 en iets met H7 toch? ?) waagt zich net als diverse andere leden al in het waaltje.

Overigens zijn er nog meer trainers te vinden op Strava en zelfs de voorzitter doet het een en ander. Zoek ze maar eens op!

Hopelijk kunnen na de kinderen binnenkort ook de volwassenen iets van droogtraining doen. En wie weet is er binnen afzienbare tijd ook wel zwemmen op anderhalve meter mogelijk. En als we dan toch naar dingen uitkijken laten we dan ook hopen dat de bedrijven die ons steunen weer wat meer ruimte krijgen om te ondernemen. Uiteraard alles afhankelijk van de ontwikkelingen en met gezondheid voorop. 

Ondertussen wordt er driftig vergaderd en georganiseerd voor het komende seizoen. De benodigde vrijwilligers worden benaderd, waar we er overigens altijd meer van kunnen gebruiken. Extra aandacht behoeft het aantal waterpolo-scheidsrechters daar kan de club zeker versterking gebruiken. 

Voor nu wensen we de trainers en de jeugd succes met de laatste voorbereidingen en straks veel trainplezier!

Tot ziens maar wanneer?  

Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim