Achter de schermen wordt er gewerkt aan volgend seizoen, wat hopelijk in september weer van start zal gaan.

Op dit moment hebben we als vereniging een nijpend tekort aan scheidsrechters. Om alle teams te mogen inschrijven hebben we een minimum aantal scheidsrechters nodig. Daar komen we lang niet aan. Per scheidsrechter mogen wij twee teams in de competitie inschrijven of anders gezegd elk team moet 0.5 scheidsrechter leveren. Helpt u ons uit de brand? 

Om scheidsrechter te worden, meld u zich aan bij zpb [dot] scheidsrechters [at] gmail [dot] com. U wordt ingeschreven om eerst een theoriecursus af te ronden. Dit kan gewoon thuis achter uw laptop.
Later krijgt u een uitnodiging van de regio om een praktijkcursus te volgen. Die cursus begint uiteraard pas wanneer dat kan met de regels van de overheid.
Echter moeten we z.s.m. al mensen opgeven voor de cursus.
Mensen die opgegeven zijn voor de cursus tellen namelijk voor de vereniging mee voor de norm die we moeten halen.

Wanneer u de cursus afgerond heeft, bent u scheidsrechter. U kunt zelf aangeven hoeveel wedstrijddagen u in een seizoen wilt fluiten. Hieronder een overzichtje van de mogelijkheden:
0.25       SR fluit minimaal 6 wedstrijddagen.
0.5         SR fluit minimaal 10 wedstrijddagen.
0.75       SR fluit minimaal 14 wedstrijddagen.
1            SR fluit minimaal 18 wedstrijddagen.
Het kan zijn dat u op 1 wedstrijddag meerdere wedstrijden leidt.

Lijkt het u niet ook leuk om wedstrijden te fluiten en zo de vereniging te helpen? Elk kwartje helpt!

Mocht u nog twijfelen of het uw tijd echt waard is, dan is het misschien goed om te weten dat scheidsrechters, afhankelijk van hoeveel ze fluiten, korting kunnen krijgen op hun contributie.

Is wedstrijden fluiten echt niks voor u? Dan kunnen we u ook heel goed gebruiken achter de jurytafel. Geef u dan op via zpb [dot] jurytafel [at] gmail [dot] com.
U volgt dan dezelfde theoriecursus. Het verschil is dat u geen cursus hoeft te volgen bij de regio. Wel moet u een praktijkdeel in Barendrecht afronden.

Als deze SR 2 cursus afgerond is, mag u bij wedstrijden achter de jurytafel zitten en kunt u basisscheidsrechter zijn bij D, E en F wedstrijden.
U hoeft nog niet van te voren te zeggen wat u het liefst wilt doen, dat ontdekt u tijdens de cursus.

We rekenen op onze leden om volgend seizoen weer volop wedstrijden te mogen spelen.