Van oudsher zet ZPB zich op de Nederlandse waterpolokaart met de doorstroom van talentvolle jeugdspelers. Verschillende succesvolle jeugdselecties hebben zich in de rijke Eredivisie historie zowel bij de heren als de dames aangediend op zowel nationaal als internationaal niveau. De meest recente voorbeelden daarvan zijn Sam van den Burg en Guus van Yperen.  Ook nu timmert de ZPB-jeugd hard aan de weg.  Met 17 jeugdteams en 170 waterpoloënde jeugdleden, floreert de jeugd van ZPB. In de EG en DG is veel aanwas wat een stevig fundament vormt voor doorstroom naar de oudere jeugdteams. Na een aantal goede lichtingen vanuit EG en DG, komt nu ook de doorstroom naar de C- en B-jeugd goed op gang. De afgelopen seizoenen heeft ZPB met één of twee jeugdteams op Eredivisie-niveau gespeeld. Voor komend seizoen zijn wij trots te kunnen melden dat we met de jongensteams CJ1/BJ1 en meidenteams CM1/BM1 met vier teams zullen uitkomen in de jeugd Eredivisie. De club maakt zich sterk om deze groep zo veel mogelijk kwalitatieve impulsen te geven, met als doel om de ZPB-jeugd op termijn door te laten stromen naar de senioren Eredivisie. Graag introduceren we de verschillende groepen.

De meiden
Bij CM1 zal Daisy Schoenmakers als trainer/coach op de kant staan. Deze enthousiaste en kundige schooldocente kan bogen op flinke waterpolo-ervaring op Eredivisie-niveau. Het team bestaat bijna volledig uit ‘eigen kweek’ met veel meiden die deel uitmaakten van het DG-team wat Nederlands kampioen is geworden. Als nieuwkomer verwelkomen wij Carmen van Speijk, die gaat proberen haar doel zo schoon mogelijk te houden. Met jong-oranje speelsters Luna van Hoff, Jara Kraak, Esmee Ouwens en Isa Hofman een stevige selectie.

Daisy Schoenmaker

Bij BM1 is Eun-Jin de Heer trainer/coach met ondersteuning van de damescoach Jim van Es. Met deze koppeling wordt een brug geslagen tussen jeugd en damesselectie, waarmee de doorstroom van talentvolle jeugd naar de damesselectie wordt gestimuleerd. Lizzy Kikkert en Vera Megens hebben zich overgeschreven naar ZPB na een jaar gastspelerschap. Daarnaast verwelkomt ZPB een drietal nieuwe gastspelers Joyce van Diessen (MNC), Vaira ter Borg (Wiekslag) en Loes van Rossen (MNC). Met deze aanvullingen een prima groep.

Eun-Jin de Heer

De jongens
CJ1 wordt getraind en gecoacht door Arjen Silvis, die een oude bekende is bij ZPB. Na wat coach-omzwervingen bij buurtclubs, waarbij Arjen veel kennis en ervaring heeft opgedaan, is Arjen vanaf afgelopen seizoen gelukkig weer terug op het oude vertrouwde ZPB-nest. Het CJ1-team bestaat volledig uit ‘eigen kweek’ en ook hier spelen een aantal jongens die deel uitmaakten van het DG-team wat Nederlands kampioen is geworden. Met diverse jong oranje spelers als Sven Silvis, Syb Willekes en Storm van Hoff beschikt dit team over de nodige kwaliteiten en zijn de verwachtingen voor komend seizoen hooggespannen.

Arjen Slivis

Trainer/coach van BJ1 is Sander van der Made, die kan bogen op een brede ervaring als trainer coach binnen ZPB. Sander is diverse seizoenen coach van H2 en assistent coach van H1 geweest, met als persoonlijk hoogtepunt van Sander het behalen van het kampioenschap met H2 in de reserve Eredivisie. Bij BM1 verwelkomen we Jayden Landman die – na als gastspeler in CJ gespeeld te hebben – zich heeft overgeschreven naar ZPB. Daarnaast zal Luca Civille (SVH) als gastspeler aansluiten. Gecombineerd met sterkhouder Dominick de Waal (jong-oranje) heeft ZPB daarmee een competitief zevental.

Dominick de Waal
Sander van der Made

Ook bij BJ1 wordt de brug geslagen naar de herenselectie door de betrokkenheid van de hoofdcoach van de heren Zoran Stanisic. Daarnaast zijn wij zeer blij met de terugkeer van Marco Booij als trainer bij ZPB. Na zijn SVH-avontuur zal Marco als talententrainer fungeren binnen de herenselectie. Hierbij zal Marco persoonlijke training geven aan jeugdspelers die meetrainen met de herenselectie. ‘Last but not least’ heeft ZPB een heus Opleidingsteam ingericht voor de aankomende competitie. Dit team zal op heren 1e klasse regio niveau gaan uitkomen, waarbij de harde kern zal bestaan uit oud gedienden zoals Marco Booij, Arjen Silvis, Arnold Nonnekes en Remko Hofman die met al hun ervaring als playing coaches zullen fungeren. Ook H2 wat uitkomt in de Reserve Eredivisie is als Opleidingsteam te beschouwen, waarbij de ervaring vanuit H3 breed ingezet gaat worden om de jonge jongens in H2 te begeleiden. H2 staat onder leiding van oude bekende Rob Meijer. Dit alles om deze groep jongens optimale kwaliteitsimpulsen te geven, zodat er snelle stappen gezet kunnen worden naar volwaardig herenselectie leden.

Marco Booij

ZPB is trots over deze positieve ontwikkelingen bij de jeugd en kijkt reikhalzend uit naar de start van de nieuwe competitie.