En toen waren we drie maanden verder. Samenloop van omstandigheden waardoor een eerder woordje er niet van kwam.  Voordeel is wel dat er dan veel te vertellen is. Verbazingwekkend maar toch ook begrijpelijk is dat het zwembad nog niet open is voor onze trainingen en dat voorlopig ook nog niet lijkt te gaan gebeuren.  Dat had ik begin januari toch wat anders gedacht en verwacht.

Inmiddels zijn ook de wedstrijden van de herenselectie reeds lang hervat onder het topsportprogamma.  Daar waar het wekelijks testen en spelen in de “bubbel” eerst nog spannend was, is het nu al routine.  Jammer dat publiek nog niet mogelijk is.  Dit hopen we enigszins te ondervangen met onze livestream.  Let wel, deze is nog in experimentele fase en zou elke week beter moeten worden.  In de verdere toekomst zou deze dan ook bij andere wedstrijden kunnen worden gebruikt, ook voor analyse achteraf.

En gelukkig zijn we in maart weer begonnen met buitentrainingen.  Eerst “droog”  op de speelweide en bij de BVV.  Echt wel gaaf dat we op een kunstgrasveld met echte doelen kunnen trainen.  Maar snel ook “nat”;  eerst in Gouda, nu in Papendrecht en binnenkort ook in Heerjansdam.  Bij een èchte zpb training moet je in het water liggen en dat kan nu buiten.  Als het moet tot en met de zomer, en daarna zou eindelijk ons eigen zwembad toch wel een keer open zijn.

En dan de online pubquiz, al twee keer gehouden en een daverend succes. Alle aanvankelijke aarzelingen bij onze QuizmasterT zijn verdwenen, hij haalde zelfs de krant (AD) met een mooi interview.

Ik merk zelf dat sinds de lente weer kriebelt, het ZPB gevoel weer sterker aangewakkerd wordt.
Deze winter was er één om gauw te vergeten maar nu komen er stapje voor stapje betere tijden.
We verlangen allemaal zo naar onze sport  en ook naar onderling contact en gezelligheid.
Gelukkig kan er al iets, en met een beetje geduld komt er zeker weten meer.  
Hoop jullie gauw te zien, in een buitenzwembad!

Vrijwilligers gevraagd

En dat brengt me tot slot nog wel op een vraag aan jullie. Als vereniging draaien we op vrijwilligers.
En daar hebben we er echt te weinig van.  Binnenkort verwacht ik dat we jullie concreet gaan benaderen met vragen en keuze-opties maar mocht je nu al denken, ik wil meer voor de club doen aarzel dan niet je te melden bij bestuur [at] zpb [dot] nl.  Wat ons betreft begint er morgen iemand extra bij de waterpolo of zwemcommissie!