Komend weekend wordt in Sibenik (Kroatië) een kwalificatietoernooi gespeeld voor het EJK onder 15 jaar wat op 4 tot en met 11 juli wordt gehouden in Loulé (Portugal). Door COVID-19 en de bijbehorende maatregelen bijna onvoorstelbaar maar toch gelukt, er kan binnen de regels gesport worden en ZPB H&L Productions is erbij met een flinke afvaardiging.

‘Onze eigen’ Sven Silvis en Syb Willekens zijn door de bondscoach, Johan Aantjes, van Oranje geselecteerd om mee te doen aan dit toernooi. Als assistent-coach zit Arjen Silvis op de bank. 

Voor Storm van Hoff was het tot gisteravond spannend of hij wel of niet mee kon. Als er iemand geblesseerd raakte of er zou iemand positief testen dan kon hij nog worden opgeroepen. Hij heeft tot het laatst met de jongens meegetraind maar zal de wedstrijden van een andere bank hier in Nederland gaan bekijken. Net als de ouders, die zullen de wedstrijden niet live mee kunnen maken. Er is geen publiek toegestaan en ook een bezoek in het hotel is niet mogelijk door de maatregelen. Bijzonder zal het wel worden maar toch zeker een ervaring om nooit te vergeten.

Via social media zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden van ‘onze’ jongens. De wedstrijden van Kroatië worden via een livestream uitgezonden via deze link. Zaterdag speelt Nederland om 17.00 uur tegen dit land dus wie weet kunnen we Sven, Syb en Arjen in actie zien.

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 28 mei

18.00 u Litouwen – Kroatië
20.00 u Duitsland – Nederland

Zaterdag 29 mei
17.00 u Kroatië – Nederland
19.00 u Duitsland – Litouwen

Zondag 30 mei
09.00 u Kroatië – Duitsland
11.00 u Nederland – Litouwen

Sven, Syb en Arjen veel plezier en succes in Kroatië!