De eerste wedstrijd moest Nederland het opnemen tegen Duitsland. Dit was een erg spannende wedstrijd waarbij Nederland heel de tijd de leiding nam. Helaas scoorde Duitsland in de laatste vijf seconden vanuit een man meer situatie het gelijkmakende doelpunt en werd de stand  8-8. 

Na deze wedstrijd moesten de Barendrechters het met hun team opnemen tegen top waterpololand Kroatië. De derde periode (2-2) en vierde periode (2-1) toonde de ploeg en zeker ook de Barendrechters vechtlust. Helaas werd de wedstrijd al in de eerste helft door de oppermachtige Kroaten beslecht. De waterpolo les eindigden in een nederlaag van 17-6. 

In de derde en laatste wedstrijd van het toernooi moest het Nederlandse team met onze Barendrechtse jongens tegen Litouwen. Deze wedstrijd wonnen ze ruim met 17-10. En de Barendrechters maakten elk ook een mooi doelpunt. 

Jammer genoeg was deze ruime score  niet genoeg om door te mogen naar het Europese Jeugd Kampioenschap. Dit kwam doordat Duitsland meer doelpunten had gemaakt in het hele toernooi. Hier baalden de jongens natuurlijk wel een beetje van. Maar het toernooi werd leuk afgesloten met een vrij middagje aan het strand/zwembad. 

Al met al een geweldige ervaring om mee te maken.

Uit betrouwbare bron hebben we begrepen dat ze lekker door blijven trainen ondanks dat ze niet naar het EJK gaan maar we zijn super trots op jullie Sven en Syb! Lekker blijven trainen en wie weet komt er nog wat leuks op jullie pad.