Het laatste woordje van de voorzitter was na de persconferentie op 12 november. De volgende persconferentie was op vrijdag 26 november. Toen ik diezelfde avond ging trainen werd ik begroet met: “Hallo voorzitter, moet jij geen woordje schrijven”. Ik ga liever even zwemmen was mijn antwoord. Zo ook na de persconferentie van 14 december en nu na de laatste van 18 december kan er ook niet meer getraind worden. Maar nog meer woordjes daarover schrijven lukt ook even niet meer.

Maar er kan ook over andere zaken worden geschreven, zoals de afgelopen maanden september tm november. En wat hebben we genoten.Er is enthousiast getraind, gezwommen en ge-waterpolo-ed. En ook het clubhuis is niet onbezet gebleven! Net na de zomer deden we een noodoproep voor vrijwilligers en wat een reacties kwamen daarop. Door de corona-maatregelen is nog niet alle enthousiasme concreet ingevuld maar dat gaat zeker goed komen.

En dan ons eerste Heren-team. Toen iedereen binnen de club al een wedstrijdje gewonnen had stonden zij nog op nul punten.
Frustratie en ergernis nam toe, maar eindelijk tegen Den Haag op  13 november werd de eerste overwinning geboekt.
En toen, op 27 november de derby tegen SVH.  De kranten, rijnmond-tv en social media hebben er al over bericht.
Maar wat was het een mooie wedstrijd en weer een overwinning op zak. Uiteindelijk resulterend in een zegereeks van vier wedstrijden op rij! Op deze foto een mooi rijtje ZPB’ers:  eigen kweek Dominick de Waal nog maar 16 jaar oud, ervoor onze Griekse aanwinst “Lefty” en daarnaast onze captain Kevin van Baarle in t blauwe water.  “something old, something new, something borrowed, something blue” als dat geen mooi huwelijk wordt! 

Dominick is dit jaar trouwens begonnen op de waterpolo academy in Eindhoven.  Een mooi voorbeeld dat de jeugd de toekomst heeft!
Diverse jongens en meiden lopen inmiddels trajecten in Zeist en regionaal.  Meer dan genoeg om trots op te zijn. Overigens zijn we trots op alle leden.  ZPB was landelijk gezien al een grote zwem&polo-vereniging maar ook over nieuwe aanwas hadden we begin dit seizoen niet te klagen. Dank ook aan de vrijwilligers die de afgelopen maanden alles weer draaiend hebben gehouden.En nu maar hopen dat de zwemafdeling gauw haar mooie erepodium kan gaan gebruiken.

Rest mij nog om jullie, mede namens medebestuursleden Ingeborg, Jan, Micky en Rene, fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling te wensen. De nieuwjaars-speech zal wederom digitaal zijn maar ergens in 2022 pakken we draad op en gaan we weer mooie belevenissen met elkaar hebben!