Vrijwilligers

Onze afdeling wedstrijdzwemmen draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, die hun tijd vrij maken om de zwemmers optimaal te laten presteren. Bij iedere training zijn er trainers en assistent-trainers, die zorgdragen voor de conditie-ontwikkeling, techniekoefeningen en veiligheid in en rondom het zwembad.

Bij een zwemwedstrijd is er nog veel meer werk voor vrijwilligers te doen. Allereerst zijn daar de officials: scheidrechter, kamprechters, jury, en de klokkers (18 per wedstrijd!). Daarnaast hebben wij meestal 2-3 coaches langs de badrand staan,iemand die de aan- en afwezigheidregistratie doet en natuurlijk de wedstrijdcoördinator die alles in goede banen leidt en communiceert met de wedstrijdorganisatie.

Wedstrijdorganisatie
Zo af en toe hebben wijzelf de wedstrijdorganisatie. Dit gebeurt niet alleen als er een wedstrijd is in ons thuisbad, maar ook bij wedstrijden in andere zwembaden zijn we soms mede-organisator. Voor deze organisatie zijn 16 vrijwilligers nodig. Iedereen heeft daarbij een eigen taak:
– Op- en afbouw wedstrijdbad (4)
– Programmaverkoop (2)
– Voorstarter (1)
– Speaker (1)
– Valse Startlijn (1)
– Catering (2)
– Kaartjeslopers (3)
– Uitslagenverwerking (1)

Uiteindelijk zorgen 38 vrijwilligers ervoor dat onze zwemmers aan een wedstrijd deel kunnen nemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij bij een thuiswedstrijden een beroep doen op de ouders van onze zwemmers.

De vereniging kan altijd helpende handjes gebruiken. Pak die handschoen op!

Lees meer over:
Gezocht: Helpende handjes
Vrijwilligersbijdrage
Vrijwilligers 2013-2014


Facebook


Twitter


Vimeo