In het komende zwemseizoen 2020-2021 doet ZPB-H&L weer aan diverse wedstrijden mee en organiseert zelf ook een aantal evenementen:
• Nationale Zwemcompetitie
• Regio West-Competitie
• Minioren*Junioren-circuit
• Junioren*Jeugd*Senioren-circuit
• Lange Afstand Circuit (LAC)
• Limietwedstrijden
• Finales en kampioenschappen
• Evenementen en andere wedstrijden

Nationale Zwemcompetitie
De Nationale Zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten, deel kunnen nemen aan deze competitie zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. Voor ons bestaat de competitie uit vier ronden (wedstrijdmiddagen)
Wij proberen om op ieder onderdeel met twee zwemmers uit te komen. Dat kan betekenen dat zwemmers niet altijd in hun eigen leeftijdsklasse zwemmen. Binnen de reglementen is het mogelijk om bijvoorbeeld een junior bij de senioren mee te laten doen. We gaan hier spaarzaam mee om, maar het kan gebeuren dat je als junior tussen de senioren zwemt (en dan nog verrassend goed meedoet!). Per wedstrijd kan een zwemmer echter maar in één categorie punten pakken. Per onderdeel, behalve de estafettes, zijn er medailles voor de nummers 1, 2 en 3.
In het seizoen 2020-2021 zwemmen wij in de C-klasse. Voor meer informatie en de tussenstanden, klik hier

Bij de nationale zwemcompetitie zwem je voor je vereniging en wordt er ook verwacht dat we met een zo groot mogelijke ploeg aanwezig zijn.

Regio West-Competitie
Door de KNZB is Nederland opgedeeld in regio’s. Onze regio (Regio West) heeft een eigen competitie opgezet tussen de verenigingen onderling. Dit is een competitie voor de punten. Op dezelfde manier als de verenigingscompetitie wordt over 5 wedstrijden bepaald wie er de sterkste is. Deze competitie is niet landelijk maar wordt gezwommen in de eigen regio. Er zijn 4 regio-wedstrijden in het seizoen.
Voor meer informatie klik hier. De tussenstanden zijn hierte vinden.

Junioren en Jeugd Wedstrijden
De junioren zwemmen de zwaardere races zoals de 200 vrij, school, vlinder, rug en wisselslag. De ene keer doen zijn dat in het Minioren*Junioren-circuit en de andere keer in het Junioren*Jeugd*Senioren-circuit.

Driekamp
Driekampen zijn onderlinge wedstrijden tussen drie verenigingen waarbij de reglementen van de KNZB worden gehanteerd. In het seizoen 2020-2021 worden er geen driekampen georganiseerd.

Bij deze wedstrijden zijn er per onderdeel, behalve de estafettes, medailles te verdienen. Op deze wedstrijden kan iedereen meedoen en in principe delen we iedereen in op de wedstrijden voor zijn of haar leeftijd-categorie.

Lange Afstand Circuit (LAC)
Het KNZB Lange Afstand Circuit is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden in de breedte te stimuleren. Voor verenigingen is het de manier om op eenvoudige wijze veel zwemmers de langere afstanden te laten oefenen. Afstanden die gezwommen worden starten bij 200 meter wisselslag voor de minioren tot 2.000 meter vrije slag voor senioren. Het LAC wordt op vier zondagen per seizoen gezwommen.

Limietwedstrijden
Veel zwemverenigingen organiseren limietwedstrijden. Doel van deze wedstrijden is om zwemmers een extra kans te geven om goede tijden te zwemmen en zich daarmee te kwalificeren voor bijvoorbeeld het NJK of NK. ZPB-H&L organiseert zelf geen limietwedstrijden, maar ZPB-zwemmers kunnen meedoen aan de limietwedstrijden die andere zwemverenigingen organiseren. De kosten zijn voor rekening van de zwemmer zelf en wanneer officials geleverd moeten worden, zullen de zwemmers dat zelf moeten regelen.
Als je wilt meedoen aan een limietwedstrijd, dan kun je hiervoor een verzoek indienen bij het Wedstrijdsecretariaat. Vanuit ZPB-H&L is er geen begeleiding voor deze wedstrijden.
Als je een limietwedstrijd wilt zwemmen zorg dat je dit ruim op tijd aangeeft bij het wedstrijdsecretariaat zodat zij ook de tijd hebben om je nog in te schrijven.

Finale’s en kampioenschappen
Voor de betere zwemmers, en die zijn er volop bij ZPB-H&L, zijn er ieder jaar finales en kampioenschappen. Voor de jongst zwemmers is er de Jaargangfinale, voor de junioren en jeugd is er de NJJK en voor de senioren is er de ONK.

Evenementen en andere wedstrijden
Helemaal aan het eind van het seizoen organiseert PCG een wedstrijd in het 50 meter buitenbad van de Doetse Kom in Giessenburg. Net als alle andere jaren beginnen we lekker vroeg om 8:30 uur en hopen we op mooi weer (alhoewel het met regen ook altijd gezellig is!)

Voor de oudere zwemmers binnen ZPB is er de mogelijkheid om aan specifieke master-wedstrijden deel te nemen. Mocht je hieraan deel willen nemen, laat dan aan het wedstrijdsecretariaat weten aan welke wedstrijden en/of competities zodat we je in kunnen schrijven. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden wordt niet door ZPB-H&L betaald.
Twee keer per jaar is er voor de masters het ONMK (Open Nederlandse Master Kampioenschap)

Tenslotte is er nog de gelegenheid om in de zomer aan open water wedstrijden deel te nemen. Hierbij worden wedstrijden vanaf 250 meter in open water als kanalen, rivieren en plassen gezwommen. Voor deze wedstrijden kun je jezelf inschrijven via OLOWIS (Online Open Water Inschrijf Systeem). Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden wordt niet door ZPB-H&L betaald, maar dien je zelf te voldoen als je naar de wedstrijd toegaat.