In het weekend van 17 tm 19 juni zijn ca. 60 kinderen uit onze D, E en F en de nodige begeleiders afgereisd naar Evertsoord (en wie weet nou niet waar dat ligt) om daar een weekend met elkaar ‘het’ ZPB kamp te houden.

Het weekend begon niet zo veelbelovend, met slechte weersverwachting en een drukke avondspits. Daardoor duurde de reis voor velen meer dan 2 uur. Maar toen uiteindelijk ook de oudere tom-tommetjes de weg hadden gevonden bleek iedereen toch op tijd te zijn voor de soep.

Na de soep werden de groepen ingedeeld en konden ze hun mascottes en hun Yell gaan maken. Dat duurde lang genoeg, zodat het direct zo donker was dat de groepen op zoek konden naar de losgelaten dieren in het bos bij het kamphuis. Het werd een geslaagde dierenjacht. De aap bleek vooral op de grond te liggen, terwijl de kip vlakbij hoog in een boom zat. Kat en hond hielden veilige afstand tot elkaar en de koe bleek op een bedje sla te liggen (helaas niet gebraden, dat was ook wel lekker geweest).
Na de dierengeluiden was het laat genoeg om te gaan slapen, maar daar was niet iedereen het mee eens. Het werd voor velen een korte nacht.

Om 6.10uur de volgende morgen werden de ochtendgymnastiek-oefeningen gedaan. Hopsend, springend en rennend werd de slaap -zo veel mogelijk- verjaagd. Na het ontbijt begon de zeskamp. De hele ochtend probeerden de teams elkaar de loef af te steken, meestal met sportieve inspanning. Soms werden de regels erg creatief opgevat, maar de jury wist daar wel raad mee.

Na de lunch begon het spel der spellen: vlaggenroof. De teams werkten een hele competitie af, afgerond met een serie wedstrijden tegen de leiding. Er bleef voldoende ruimte over om de bonte avond voor te bereiden.
Voor de bonte avond werd de eetzaal omgetoverd tot een Hawaïaans eiland. Vele kampgangers veranderden ook in exotische schoonheden (M/V). Het werd een hele gezellige feestavond met leuke optredens door kinderen en leiding. De acts werden ‘beoordeeld’ door een deskundige jury. Uiteindelijk werd de eerste prijs gewonnen door het groepje van Meike, Silke, Carlijn en Nina.

Na de bonte avond was het laat en donker, ideaal voor een kampvuurtje. De jongste kinderen gingen daarna redelijk op tijd naar bed. Voor de ouderen werd het vuur langer opgestookt. Zij werden uiteindelijk uitgenodigd voor een gezellige nachtwandeling. De leiding bleef grotendeels achter. Wij wisten namelijk dat er mannen met bivakmutsen in het bos liepen. Uit het gegil dat door het bos schalde konden wij al snel opmaken dat de kinderen er ook achter waren gekomen.

Zondagochtend moest er opgeruimd en gepoetst worden (goed gewerkt allemaal!). Daarna bleek er nog ruim tijd voor een serie wedstrijden vlaggenroof! Ook hier werd afgesloten met een serie kinderen tegen leiding. In een heuse ‘best of three’ werd beslist wie er beter waren. De uitslag is een beetje gênant voor de leiding. De eerste ouders waren toen al gearriveerd (en mee-verslagen) zodat het ons duidelijk was dat het er op zat. Pas toen kreeg het slechte weerbericht gelijk: de terugreis werd begeleid met veel regen.