Woensdagochtend heeft op het bondsbureau van de KNZB in Nieuwegein de loting plaatsgevonden voor de eerste ronde van de ManMeer! Cup, zowel voor de mannen als de vrouwen.

De eerste speelronde van het bekertoernooi vindt plaats door middel van een thuis- en uitwedstrijd in de weekenden van 17/18 en 24/25 september. De eerstgenoemde verenigingen spelen hun eerste wedstrijd thuis.

Dames
ZVL 2 – ZPB H&L Productions 2
(thuiswedstrijd zondag 25 september om 18:00u)

Heren
Widex GZC Donk 2 – ZPB H&L Productions 3
(thuiswedstrijd zondag 25 september om 19:15u)

ZPB H&L Productions 2 – LZ ’86 1
(thuiswedstrijd zaterdag 17 september om 20:15u)

De winnaars spelen in de tweede ronde op 22/23 oktober.

Beker
Ook de Hoofdklasseteams zullen dit jaar een bekerwedstrijd spelen. Dit echter in aangepaste vorm door het EK Waterpolo in eigen land. Zodoende zal de eerste ronde worden afgewerkt in een poule van drie en zullen de poulewedstrijden pas in november en december afgewerkt worden. Hierin krijgt Heren 1 de kans om zich te revancheren tegen Polar Bears, dat in de zinderende play-offs vorig seizoen op een haar na te sterk was. Andere tegenstander in de bekerpoule is de jeugdploeg van de KNZB.

Ook Dames 1 ontmoet haar tegenstander uit de play-offs, Het Ravijn uit Nijverdal. Een sterke ploeg, waar echter wel wat internationals niet mee zullen doen. Hierdoor nemen de kansen op succes voor de Barendrechtse dames zeker toe. De poule wordt compleet gemaakt door Haarlem, een ploeg die vorig seizoen met 14-5 en 14-4 het nakijken kreeg in de competitie.