ZPB Heren 3 mocht na de grondige voorbereiding laten zien wat het waard was in de Manmeer cup. Vooraf werden de kansen van de Barendrechters al laag ingeschat tegen het in de 1e klasse uitkomende Donk 2, maar dat mocht de stemming niet drukken in het ZPB kamp.

Al snel werd echter duidelijk dat de Gouwenaren een maatje te groot waren. De ballen vlogen om de oren van Viktor ‘Rooney’ Baars na hele hordes manmeers en contra’s van de gedreven mannen van Donk. Omdat de spaarzame uitvallen van Heren 3 ook nog eens niet op enige appreciatie mochten rekenen van het arbitraire duo werd het een zware avond. Na een halve wedstrijd toonde het scorebord een beschamende 10-0 achterstand.

Toen kwam echter het breekpunt in de wedstrijd. De dappere mannen in het rood vonden het welletjes en kwamen de ZPB’ers adviseren over de te volgen strategie. Minder zeuren, meer scoren was het adagium. Dat deze helden van de BVWS zulk inzicht hadden in het nobele spel dat waterpolo genoemd wordt was niemand bekend, maar duidelijk was dat het hierna een stuk beter ging.

De tweede helft van deze bekerwedstrijd ging gelijk op waardoor er een 17-7 eindstand genoteerd mocht worden door de foutloos operende jurytafel. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Volgende week zondag zullen de mannen van ZPB hun best gaan doen een betere pot polo neer te leggen in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dames 2 om 18.00 en iets na 19.00 uur zal Heren 3 haar kunsten vertonen. U bent van harte welkom om de mannen (en vrouwen!) aan te komen moedigen!

3 Replies to “Heren 3 kansloos in De Tobbe”

Comments are closed.