Heren 1 heeft de nare smaak van vorige week, toen thuis met 7 – 8 werd verloren van Polar Bears, weggespoeld met een knappe overwinning op UZSC. De tegenstander uit Utrecht, waar Robin van Galen sinds dit seizoen de scepter zwaait, werd met 8 – 6 verslagen.

Ondanks de support van voetbalvereniging Smitshoek – zij waren met de selectie, technische staf en het bestuur aanwezig om heren 1 aan te moedigen – opende ZPB onthutsend zwak. Na de eerste periode stond UZSC op een verdiende 0 – 3 voorsprong. Pas in de tweede periode, toen Mike van Duinen na een prachtige midvooractie de eerste Barendrechtse treffer liet aantekenen, kwam het heilige vuur tevoorschijn. Zeker toen George Boon een aanval later de aansluitingtreffer liet aantekenen: 2 – 3. Het thuispubliek, dat ook zeer slapjes aan de wedstrijd begon, veerde op. Het typerende Barendrechtse sfeertje keerde terug en dit werkte als een rode lap voor de mannen van coach Arnold Nonnekes. UZSC kwam weliswaar op 2 – 4, maar nog voor het einde van de tweede periode schoten Max van Genabeek (contra) en opnieuw Mike van Duinen vanaf de midvoor, ZPB op gelijke hoogte: 4 – 4.

In de derde periode hielden beide teams elkaar in evenwicht. Jaap Zwetsloot schoot ZPB op 5 – 4, maar de gelijkmaker volgde binnen een minuut. In de laatste periode ging het tempo omhoog. Met een schitterend schot uit de tweede lijn scoorde Jaap Zwetsloot zijn tweede treffer van de avond. Na de 7 – 5 van Matthijs de Bruijn, kreeg USZC een enorme kans om terug te keren in de wedstrijd. Aanvoerder Luuk Gielen wist een strafworp echter over het doel van Clement Stegman te mikken. Waarna Max van Genabeek de wedstrijd vervolgens vanuit een manmeersituatie in het slot schoot: 8 – 5. Het slotakkoord was uiteindelijk voor UZSC: 8 – 6. Mede doordat ZPB keeper Clement Stegman zijn schot in de slotseconde op de paal zag belanden.

Een zwaarbevochten overwinning voor ZPB. Maar wel één waaruit vertrouwen getankt kan worden voor de ontmoeting met naaste concurrent De Zijl. Deze wordt komende zaterdag afgewerkt in Barendrecht, aanvang 19.15 uur.

Ook onze mediapartners waren vanavond aanwezig in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad: TV Rijnmond zal maandag in het programma “Sportclub Rijnmond” een samenvatting tonen van ZPB H&L Productions – UZSC. De uitzending begint om 17.25 uur en wordt vervolgens ieder uur herhaald. De radioliefhebbers kunnen maandag vanaf 21.00 uur weer afstemmen op Exxact FM. Daar zal Jos Vis in zijn programma “Sportcafé” terugblikken op de wedstrijd.

ZPB H&L Productions – UZSC: 8-6 (0-3, 5-2, 1-0, 2-1). Doelpunten ZPB: Van Duinen 2, Van Genabeek 2, Zwetsloot 2, Boon en De Bruijn beide 1.

Ga voor meer foto’s rond deze wedstrijd naar www.legierse.eu!

6 Replies to “Heren 1 toont karakter met winst op UZSC ondanks flinke achterstand”

  1. Als je ‘t hilarische interview van Max nog een keer wilt bekijken kan je naar De Put Online > Video’s gaan trouwens!

  2. Mooie vent die Max, dat is tv maken! De beste uitspraak was toch vooral: “Van Galen is wel een goede coach, maar wij hebben gewonnen dus onze coach is beter”.

  3. Mooi commentaar van Max op RTV Rijnmond: “..Robin is een coach met grote gebaren… Arnold zegt dingen die er toe doen…” 🙂

  4. Thnx pik! Zo levert ieder zijn eigen bijdrage aan het aanstaande kampioenschap van Heren 1! 😉

  5. goed stuk besas, speakeren, gelijk daarna spelen, stukkie schrijven…SUPER!!!!

Comments are closed.