Op vrijdag 23 september jl. speelde het tweede damesteam de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In het tweeluik met ZVL 2 – de return was op 25 september in Barendrecht – werd er gestreden om plek in de volgende ronde van het bekertoernooi; de ManMeer! Cup.

De volgende rond kwam binnen handbereik, ondanks het verlies op vrijdag met 8-6. De marge van twee doelpunten was in het voordeel van ZVL, maar ZPB presteert goed in eigen bad. Met eigen publiek was er dus een aanzienlijke kans voor Dames 2 om zich te revancheren tegen de Leidse dames. Deze kans werd dan ook gegrepen, na een gelijk opgaand spel in de eerste twee perioden gaf het scorebord een 3-3 tussenstand aan. In het derde part kreeg ZPB goede grip op de wedstrijd en na 18 minuten netto spelen tekende zich een 7-3 voorsprong af op het scorebord in het voordeel van de Barendrechtse dames.

Wat er in de laatste periode gebeurde had niemand voorzien en kwam hard aan. ZPB raakte haar controle kwijt en zodoende ook de ruime marge van vier doelpunten. ZVL kwam langszij en nam zelfs een voorsprong van 7-8. Waarna het slotakkoord van ZPB was en de 8-8 weergaf: einde wedstrijd. De revanche was goed in de eerste drie perioden, maar dit is zuur voor de ploeg. De focus gaat nu volledig op de competitie.

Na uit het bekertoernooi te zijn gevallen, stond de eerste competitiewedstrijd gepland op 1 oktober jl. tegen de nieuwe combinatie van Alliance/ZWV-Nereus dames 2. Met een goed gevoel werd er vertrokken naar Zaandam, ondanks het fileleed waren we keurig op tijd aanwezig in het zwembad.

Er lag een jonge ploeg tegenover de Barendrechtsen in het water, maar dit werd niet gemerkt in de eerste twee perioden van de wedstrijd. Het ging gelijk op tussen beide teams en het werd een waar U20-festijn, tussenstand na 14 minuten spelen was 5-5.

Waar ZPB voor de kantwisseling te mooi waterpolo wilde laten zien en geen structuur kende in de aanval, was het na de kantwisseling in grote lijnen goed voor elkaar bij ZPB. Verdedigend werd er niets weggegeven en de thuisploeg kwam zelfs niet ene keer meer tot scoren, ZPB ging steeds in overtal de aanval in (de contra werd goed uitgevoerd) en menig aanval resulteerde dan ook in een doelpunt. Er zat veel meer in deze wedstrijd, het gevoel van een ‘lekkere wedstrijd’ te hebben gespeeld was er niet bij de speelsters. Belangrijk is wel dat door de 5-11 overwinning de eerste 3 punten binnen zijn van de competitie.

Aanstaande zaterdag (8 oktober) ontvangt Dames 2 HZ Zian in Barendrecht, om 18:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Verder staan er in oktober nog een uitwedstrijd naar GZC Donk gepland (16 oktober, 17:30 uur) en een thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde De Robben 1 uit de Hoofdklasse op 29 oktober om 19:30 uur.