ZPB H&L Productions heren 1 is er zaterdagavond niet in geslaagd om punten te veroveren in de uitwedstrijd tegen AZC. De Barendrechters kenden zoals vaker dit seizoen een zwakke start en stonden al snel met 3 – 0 achter.

In de tweede periode volgde herstel. ZPB leek een antwoord te vinden op de zeer zware pressing van de thuisploeg. Bij een 5 – 4 achterstand kwam er een enorme mogelijkheid op 5 – 5. Maar waar de Barendrechters faalde, liep AZC verder uit naar een 7 – 4 voorsprong.

Beide teams wisselde bij een 7 – 5 stand van speelhelft (captain Matthijs de Bruijn was toen al uitgespeeld met drie persoonlijke fouten) en in de derde periode besliste AZC de wedstrijd. ZPB kwam nauwelijks tot goed uitgespeelde aanvallen. De passing was uiterst slordig en de ‘gekkigheidjes’ – zoals coach Arnold Nonnekes het verwoordde – volgde elkaar in rap tempo op. AZC liep dan ook uit naar een 10 – 6 voorsprong, met nog één periode te spelen. In de laatste periode hielden beide teams elkaar in evenwicht. Aan beide kanten viel nog één goal te noteren. De eindstand werd zodoende bepaald op 11 – 7 voor AZC.

Electrolux/AZC – ZPB/H&L Productions 11-7
Periodestanden: 3-1, 4-4, 3-1, 1-1
Doelpunten AZC: Tjerk Kramer 5, Ton v/d Velden 3, Joachim de Ruijsscher, Kjell Wansleeben en Rob Gottemaker.
Doelpunten ZPB: George Boon 4, Max van Genabeek 2, Michael de Kreek.


Dames 1 maatje te groot voor SG De Gouwe-AZC
Dames 1 heeft zaterdagavond haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Barendrecht werd De Gouwe-AZC met 13 – 8 verslagen.  De tweede wedstrijd van het seizoen was thuis tegen De Gouwe-AZC. Een tegenstander die erg bekend is bij de dames. Na vorige week tegen Widex GZC Donk gespeeld te hebben, moesten de dames nu dan ook tegen een veel minder sterke tegenstander spelen.

In de eerste periode was er niet heel veel actie te bekennen en kwamen de dames op een matige 2-1 voorsprong. De kansen werden niet volledig benut en alleen Kimberly de Pater kon twee keer scoren doormiddel van een backhand en afstandschot. De tweede periode was niet heel veel beter en kwamen de dames zelfs op een 3-4 achterstand. De enige die gescoord had was Lupi Lopez Caridad met een super mooie bal vanaf de midvoor.

In de derde periode moest ZPB in actie komen en de achterstand weg werken. Al snel werd er de gelijkmaker gemaakt door Cyntha Schouten die vandaag goed op dreef was. Kort daarachter aan scoorde Marina die de 5-4 maakte. Vanaf dit moment zijn de dames dan ook niet meer in gevaar geweest en namen ze eindelijk de overhand in de wedstrijd. Het ene na het andere doelpunt werd gescoord. Cyntha Schouten scoorde nog twee keer een manmeer situatie en een strafworp en ook Jakline de Bruijn wist een een-nul situatie mooi te benutten.  In deze periode werd er nog twee mooie doelpunten gescoord door Laura v/d Graaf en Marije den Haan.

In de vierde periode werd de voorsprong vergroot en konden de dames de verdiende afstand nemen van De Gouwe-AZC. Als eerste scoorde Lupi Lopez Caridad nog een keer, die na een uitnodiging van Jong Oranje de dag ervoor een super wedstrijd speelde. Ook wisten Brenda Tempelaar en Laura v/d Graaf nog een keer te scoren en hierdoor werd de eindstand 13-8 in het voordeel van de ZPB Dames.

De foto’s zijn te vinden op: http://www.legierse.eu/Waterpolo_foto_site_Legierse/Dames/Paginas/Dames_ZPB_tegen_De_Gouwe_AZC_13-8.html

ZPB/H&L Productions – SG De Gouwe-AZC 13-8
Periodestanden: 2-1, 1-3, 7-3, 3-1.
Doelpunten ZPB: Cyntha Schouten 3, Lupi Lopez Caridad 2, Laura v/d Graaf 2, Kimberly de Pater 2, Jakline de Bruijn, Marina v/d Werf, Marije den Haan en Brenda Tempelaar.
Doelpunten SG de Gouwe-AZC: Marjolein Russchenberg 2, Suzan Kaynar 2,  Karen Weerd, Esme Spoor, Gaby Hukker en Lotte Huisman.

One Reply to “Heren 1 komt te kort in Alphen, dames 1 maatje te groot voor De Gouwe-AZC”

  1. Goed speakerwerk van Mark bij dames 1. Dat mag ook wel even gezegd worden!

Comments are closed.