Het eindelijk weer complete Dames 1 kon afgelopen weekend uitkijken naar de wedstrijd met promovendus ZV De Ham. Daphné van Zijl was na weken ziek te zijn geweest weer aangesloten bij de selectie. Met de wetenschap dat ZV De Ham goed had ingekocht in de afgelopen zomerperiode waakte de gedachte dat dit een walk-over zou zijn.

In de eerste periode gingen beide ploegen hard van start. De thuisploeg kon als eerste uitdelen door een doelpunt vanuit de manmeer van Jakline de Bruijn en een midvoor doelpunt van Kimberly de Pater. In de tweede helft van de eerste periode werd het spannend, ondanks de doelpunten van Cyntha Schouten en Karin den Hoedt vond De Ham de aansluiting en werd het aan het einde van de eerste periode 4-3.

In de tweede periode moest er dan ook nog een tandje harder worden gewerkt om het verschil te maken. Laura v/d Graaf zette de toon door een goede contra te scoren. Ook Kimberly de Pater kon een doelpunt maken vanaf de midvoor na een mooie pass van Jakline de Bruijn. Vanaf dit moment was De Ham gebroken en kon de thuis ploeg zonder problemen aanval op aanval scoren. Zo scoorde Lisette v/d Burg een mooie stootbal zoals alleen zij dat kan. Verder kon Lupi Lopez Caridad deze periode ook nog twee keer scoren en kwamen Laura v/d Graaf, Barbara Groenenboom en Jakline de Bruijn op het scorebord. De eindstand van de tweede periode was dan 12-4 en er moesten nog twee perioden gespeeld worden!

Ook de derde periode was de thuisploeg de betere. De Barendrechtse equipe bepaalde het tempo en speelde gecontroleerd de wedstrijd uit. Als eerste scoorde Lupi Lopez Caridad weer twee keer en was deze wedstrijd dan ook erg op dreef. Vervolgens kregen de dames nog een mooie vijf meter mee en werd deze benut door Cyntha Schouten. Als laatste in deze periode scoorde Marina v/d Werf met een mooie boog bal vanuit een man meer. Aan het einde van de derde periode was het dan ook 13-6.

De dames konden nu dan ook niet meer verliezen en zo was de laatste periode niet erg spannend. Er werd deze periode gescoord door Barbara Groenenboom, Lupi Lopez Carida, Cyntha Schouten en Laura v/d Graaf. Hierdoor stond er na 4 periodes een klinkende 20-9 overwinning op het scorebord. Mede door deze overwinning stijgen de Barendrechtse dames naar plaats 4 op de ranglijst. Volgend weekend wacht Polar Bears in Ede.

ZPB/H&L Productions – ZV de Ham 20-9
Periode Standen: 4-3, 8-1, 4-2, 4-2
Doelpunten ZPB: Lupi Lopez Caridad 5, Cyntha Schouten 3, Laura v/d Graaf 3, Jakline de Bruijn 2, Barbara Groenenboom 2, Kimberly de Pater 2, Marina v/d Werf, Lisette v/d Burg  en Karin den Hoedt.

In navolging van Dames 1 wisten de beloftes van ZPB H&L Productions (Dames 2) een geweldige wedstrijd thuis te winnen van De Robben. Deze ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en wordt daardoor gezien als titelfavoriet. Dames 2 had hier echter maling aan en hield door een hele sterke 9-5 overwinning de drie punten in Barendrecht!

Heren krijgen na goede voorsprong te weinig in Borculo
In een redelijk druk, maar rustig, zwembad ‘t Timpke werden op zondagmiddag twee wedstrijden afgewerkt. Om 5 uur startte de Hoofdklassewedstrijd tussen Schuurman BZC en ZPB H&L Productions. Met het materiaal dat de thuisploeg in het water heeft liggen was het niet gek dat die ploeg vooraf als favoriet werd gezien. Ondanks dat stempel wisten de Barendrechtse mannen (vandaag onder bezielende leiding van John v/d Burg) brutaal een 1-4 leiding te nemen. Dit was niet a la ZPB dit seizoen, dus wie weet kon er nog iets moois gaan gebeuren! Op de tribunes kwam er dan ook geen kick van de supporters, aangezien hun helden niet thuis gaven.

Keeper Stegman wist zich in positieve zin te onderscheiden, maar Schuurman BZC kwam langzaam op toeren. In de derde periode lukte het de ploeg dan ook om de score weer gelijk te trekken. Lange tijd werd er, met 6-6 op het scorebord, geen doelpunt gemaakt en kon het muntje beiden kanten op vallen. Uiteindelijk zal je altijd zien dat als je dan de bal er net niet in kan schieten, dat de tegenstander dat in de contra wel doet. Van Gulik wist na een geweldige pass van Van Duinen de thuisploeg nog even te laten zweten, maar uiteindelijk trok de favoriet toch aan het langste eind.

Komende vrijdag is thuis de derby tegen MNC Dordrecht! Zondag de uitwedstrijd tegen Widex GZC Donk en dinsdag 8 november de inhaalwedstrijd in Barendrecht tegen De Zijl.

Schuurman BZC – ZPB H&L Productions 7-8
Periodestanden: 1-2, 1-2, 4-2, 2-1
Doelpunten ZPB: Van Genabeek 2, Van Gulik 2, Boon, Van den Berg en De Bruijn

Heren 2 speelde voor het eerste ook in Borculo. In een weergaloze wedstrijd (waar ZPB slechts met 9 man speelde) konden de Barendrechters na een goede 2-5 voorsprong de controle over de wedstrijd houden. De beleving en spanning waren top en de driepunter was zeker terecht, dit zal absoluut goed voor het vertrouwen zijn!