Na vier teleurstellende nederlagen op rij heeft heren 1 dinsdagavond eindelijk  weer eens een overwinning te pakken gekregen. De Zijl, één van de grote concurrenten in de strijd om een goede play-off klassering, werd op niet mis te verstane wijze aan de kant geschoven.

Voor een late dinsdagavondwedstrijd (aanvang 21.20 uur) was de tribune met een kleine 75 toeschouwers aardig gevuld. Het trouwe Barendrechtse legioen zag een getergd heren 1 te water gaan. Na de teleurstellende nederlagen tegen AZC, BZC, GZC DONK en MNC Dordrecht, moest de ploeg van coach Arnold Nonnekes weer eens drie punten veroveren.

ZPB had verdedigend alles prima op orde. De zone-verdediging lag uitstekend waardoor de Leidse midvoor nauwelijks aanspeelbaar was. Daarnaast werd er goed geblokt en keepte Clement Stegman een vrijwel foutloze wedstrijd. Aanvallend wist ZPB, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, wel haar kansen af te maken. Max van Genabeek brak in de eerste periode de ban met twee mooie doelpunten vanaf de midvoor. In de tweede periode ging ZPB stug door; Marco Booij en George Boon schoten de thuisploeg vanuit een manmeer naar een 4 – 0 voorsprong. Een prachtig doelpunt uit de tweede lijn van wederom Marco Booij zorgde voor de 5 – 0 en een verwoestende knal van Tim van Gulik zelfs voor een 6 – 0 voorsprong.

In de rust dirigeerde De Zijl coach Jacob Spijker zijn troepen naar de kleedkamer voor een peptalk. Het leek te helpen, want na een tactische wijziging (pressing in plaats van zone) leek ZPB het even moeilijk te krijgen. Door twee goals van Bart Turk kwam De Zijl terug tot 6 – 2, met mogelijkheden op 6 – 3. Maar vlak voor het einde van de derde periode schoot Michael de Kreek de marge weer naar vijf; 7 – 2. In de vierde periode schoot Menno Dalmijn de derde treffer van De Zijl binnen. Maar nadat Michael Bach namens de gasten een strafworp op de paal had geschoten, was het slotoffensief wederom voor ZPB; twee treffers van Wietse van Heukelem, waarvan een fraaie laatste vanuit een moeilijke hoek. Deze treffers zorgde voor een afgetekende 9 – 3 overwinning. Gezien de kansenverhouding had het verschil zelfs nog veel hoger uit kunnen vallen.

Voor ZPB breekt nu een competitieloze periode aan. De ploeg eindigt de eerste seizoenshelft op een zevende plaats en de komende weken zal in het teken staan van de bekercompetitie. Die zal beginnen met een poulefase, waarin ZPB de teams van Polar Bears en JTT ontmoet. Tegen beide tegenstanders zal zowel uit als thuis worden gespeeld. Te beginnen komende zondag, aanvang 17.45 uur, tegen Polar Bears. De hoofdklasseteams zullen spelen zonder hun internationals. Dit betekent dat ZPB zal aantreden zonder captain Matthijs de Bruijn, keeper Clement Stegman en midvoor Max van Genabeek. De internationals beginnen komende donderdag met hun laatste voorbereidingsfase op het Europees Kampioenschap in Eindhoven (januari 2012) en zullen gedurende deze periode twee maal daags trainen.

ZPB.nl wenst onze internationals veel succes toe. Wij hopen zowel Matthijs, Clement als Max, terug te mogen zien op het EK in Eindhoven!

ZPB H&L Productions – De Zijl (SG): 9 – 3

Tussenstanden: 2 – 0 / 6 – 0 / 7 – 2 / 9 – 3

Doelpunten: Max van Genabeek, Marco Booij en Wietse van Heukelem  allen 2. George Boon, Michael de Kreek en Tim van Gulik allen 1.