Dames 1 heeft zondagmiddag haar eerste bekerwedstrijd verloren. In de poulefase – met als tegenstanders Het Ravijn en Haerlem – bleek eerstgenoemde in Barendrecht met 5 – 12 te sterk. Anders dan de uitslag doet vermoeden speelde dames 1 een prima wedstrijd waarin heel veel kansen werden gecreëerd. Aansluitend op dit duel speelde ook Heren 1 zijn eerste poulewedstrijd. Polar Bears was hierin de tegenstander en in een ware thriller, waarin Gijs van Ouwerkerk uitblonk onder de lat, won ZPB de wedstrijd met 6 – 5. KNZB JTT is de andere ploeg in deze poule.

Dames 1 geeft topploeg uit Nijverdal uitstekend partij

Voor een voor de zondagmiddag goed gevulde tribune (zie foto) ging ZPB goed van start. De eerste drie aanvallen leverde grote mogelijkheden op om de score te openen, maar de ZPB schutters hadden hun vizier niet op scherp staan. Dit kwam ook terug in het restant van de wedstrijd, want wat betreft de kansenverhouding was ZPB minimaal gelijkwaardig aan haar tegenstander. Het Ravijn ging echter een stuk geroutineerder om met de geboden mogelijkheden. In een mum van tijd liepen de gasten uit naar 0 – 4 voorsprong, alvorens Eline Antonissen met een mooie boogbal de eerste ZPB treffer liet aantekenen.

In de tweede en derde periode kreeg ZPB meer grip op het duel. Bij een 3 – 6 achterstand, door ZPB goals van Cyntha Schouten en Laura van der Graaf, miste ZPB via Lupi Lopez-Caridad een strafworp en werd ook een  manmeer situatie onbenut gelaten. Nadat Het Ravijn de marge vervolgens weer op vier bracht, schoot Eline Antonissen – met haar tweede treffer van de avond – de 4 – 7 tegen de touwen. Maar onder aanvoering van Tessa Stutterheim – die liefst treffers liet noteren voor de dames uit Nijverdal – liepen de gasten uit naar een 4 – 10 voorsprong.

In de laatste periode scoorde ook Cyntha Schouten (zie foto) haar tweede treffer van de wedstrijd. Een hattrick leek binnen handbereik, maar een strafworp was helaas niet aan haar besteed. Het Ravijn scoorde nog twee keer tegen en trok zodoende met 5 – 12 aan het langste eind. Geen slechte score tegen het op papier beste team van de Nederlandse hoofdklasse. Maar gezien het spelbeeld en de kansenverhouding, was een veel beter resultaat zeker mogelijk geweest.  Desondanks hebben de ZPB dames aangetoond veel vooruitgang te boeken en over het nodige talent te beschikken. Dit belooft wat voor de toekomst…

ZPB H&L Productions – Het Ravijn : 5 – 12

(1 – 4 / 2 – 2 / 1 – 3 / 1 – 3)

Doelpunten ZPB: Cyntha Schouten en Elinne Antonissen 2x. Laura van der Graaf 1x.

Doelpunten Het Ravijn: Tessa Stutterheim 6x. Anouk Spoolder 3x. Sonja Schroder en Saskia Dannenberg 1x.

 

Heren 1 zet koploper in Hoofdklasse te kijk

De wedstrijd van onze heren tegen Polar Bears leek op papier een interessant duel te worden. ZPB zonder de internationals Matthijs de Bruijn, Clement Stegman en Max van Genabeek. En Polar Bears zonder Jeroen Cavalje, Sem de Wit en Ruud van der Horst. Allen mogen niet meespelen in het bekertoernooi, omdat zij zich voorbereiden met het Nederlands team op het komende Europese Kampioenschap.

ZPB opende de wedstrijd onwennig. Zonder echte midvoor in het water was men afhankelijk van zwemacties. Maar die volgde er nauwelijks tegen de straffe pressing van Polar Bears. Met de inbreng van Marco Booij en midvoor Wietse van Heukelum ging ZPB beter draaien. De 0 – 2 achterstand die in de eerste periode was opgelopen, werd in de tweede teniet gedaan. George Boon, Wietse van Heukelum en Jaap Zwetsloot, zorgde ervoor dat de Barendrechters met een 3 – 2 voorsprong van speelhelft mochten wisselen.

In de derde periode was het stuivertje wisselen tussen de beide teams. Polar Bears maakte in een minuut tijd de 3 – 2 achterstand goed; 3 – 4. Maar in het restant van de derde periode trok ZPB het duel langzaam naar zich toe. Blokkerend speelde ZPB, net als dinsdagavond tegen De Zijl, een prima partij. Waarbij keeper Gijs van Ouwerkerk de gedachten naar Clement Stegman deed verstommen. Aanvallend creëerde ZPB met haar bewegende spel veel kansen. Het leverde door twee treffers van Wietse van Heukelum een 5 – 4 voorsprong op bij het ingaan van de laatste periode.

Toen Michael de Kreek binnen de minuut de 6 – 4 aan liet tekenen, leek ZPB de wedstrijd in het slot te gooien. Een aantal goede mogelijkheden op de zevende treffer leverde niets op, waarna Gilian Rijnsaardt namens de gasten de spanning terugbracht: 6 – 5. In de resterende vier minuten miste ZPB drie manmeersituaties en kreeg Polar Bears in de slotaanval nog een goede schietkans. Het leverde echter geen doelpunten meer op, waardoor ZPB een goede stap heeft gezet op weg naar de kwartfinale. De nummers één en twee van de poule (bestaande uit ZPB, Polar Bears en KNZB JTT) gaan door naar de knock-outfase.

ZPB H&L Productions – Polar Bears : 6 – 5

(0 – 2 / 3 – 0 / 2 – 1 / 1 – 1)

Doelpunten ZPB: Wietse van Heukelum 3x. George Boon, Jaap Zwetsloot en Micheal de Kreek 1x.

Doelpunten Polar Bears: Tim Butz 2x. Yorick Schmidt, Olmo van Herwaarden en Gilian Rijnsaardt 1x.

One Reply to “Bekercompetitie: eervolle nederlaag dames 1 & uitstekende overwinning heren 1”

  1. Jammer dat het publiek alleen wat slapjes was vandaag. En voortaan iedereen weer in het wit. Dat geeft echt een fantastisch gezicht vanuit het water…

Comments are closed.