Zaterdag 19 november stond de wedstrijd WIDEX GZC DONK CM 1 – ZPB H&L Productions CM1 op het programma. Voor deze wedstrijd had Donk al puntverlies geleden bij MNC (9-5) en eerder tegen onze meiden in Barendrecht(12-1). Dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Konden onze meiden deze verwachtingen waarmaken?

Op volle sterkte en zeer gedreven gingen ze ruim op tijd richting Gouda. De voorbespreking aldaar werd net buiten het zwembad gehouden. Nog even uit de warmte en als je denkt dat het warm is krijg je dat gevoel vanzelf (toch Jak?).

Tijdens deze voorbespreking werd de nadruk op onze eigen kracht gelegd. Zowel in de voorbereiding als in de eerste competitiewedstrijd hebben we goed tegen Donk gespeeld (en gewonnen). Aandachtspunten waren: snelle contra, snel schakelen aan de zijkant, geen overtredingen aan de zijkant en buiten de 5 meter, kijken naar de bal en de 30 sec. klok en werken voor elkaar als team. En dan omkleden, een goede warming up op de kant en in het water (klasse meiden!!) en natuurlijk keihard de yell en gogogo……

Na 17 seconden in de eerste periode  was het, door een snelle combinatie,al raak. 0-1 voor ZPB. Na een pittig gedeelte met aanvallen over en weer viel de 1-1 na 2 minuten. De spanning was voelbaar. Maar vanaf dit moment was het ZPB dat bepaalde hoe er gespeeld moest worden. Na goed inzwemmen naar de midvoor 1-2 na 3 minuten. Snel daarna volgde ook de 1-3 wat de eindstand van de eerste periode betekende.

Ook in de 2e periode was het na 17 seconden raak (1-4). Snel opgevolgt door de 1-5. Tijd voor een wissel van het volledige team(6 in/6 uit). Met nog 1.47 op de klok en D-meiden in het water een mooie backhand en een uitgespeelde aanval de 1-6 en 1-7 op het scorebord. Door een man minder in de laatste seconden werd het 2e doelpunt van Donk geincaseerd (2-7). Einde 2e periode.

In de 3e periode werd er zeer degelijk polo gespeeld. Er werd verdedigend niets weggegeven en zelf werden de 2-8, 2-9 en 2-10 gemaakt.

Als slagroom op de taart een 4e periode met nog 3 doelpunten(2-11, 2-12 en 2-13). ZPB straalde als team zelfvertrouwen uit, mentaal voelden de meiden zich, ondanks enkele blessures, sterk. De wil om voor elkaar te werken was groot en geweldig om te zien. Veel aanvallen gingen volgens het boekje, er werd zo goed gekeken en over gespeeld, pases kwamen goed aan en het enige wat steeds volgde waren doelpunten, applaus en trotse gezichten van ouders en coaches. Zelfs de wissel met 4 D meiden in het water speelden Donk zoek. Meiden: kippenvel!! Een wedstrijd om trots op te zijn. Eindstand 2-13.

Meiden gefeliciteerd met deze goede overwinning en met 9 punten los nu alvast WINTERKAMPIOEN. Maar… Jak heeft ook gezegd ongeslagen kampioen te willen worden deze competitie dus alle wedstrijden moeten gewonnen worden. Let’s go meiden!