Met twee verloren wedstrijden tegen het ravijn moesten de dames de wedstrijd van het afgelopen weekend winnen. Na de uitslag van de vorige wedstrijd tegen ZV Haerlem moest dat geen probleem zijn.

Vanaf het start signaal waren de dames van ZPB dan ook fel en vastberaden om deze wedstrijd te winnen. Al snel kwamen de dames dan ook op een 3-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Kimberly de Pater (zie foto). Die ontstonden dankzij twee mooie combinaties tussen Daphné van Zijl en Angela Smeding, die ook zelf nog een doelpunt kon scoren deze periode.  Aan de kant van ZV Haerlem gebeurde niet veel en werd er slechts één keer gescoord. Het laatste doelpunt van deze periode was echter van Jakline de Bruijn die de score op 4-1 bracht.

De tweede periode verliep vrijwel het zelfde al kon de tegen partij nu twee keer scoren bij de thuisploeg. De thuisploeg deed het deze periode ook iets minder goed mede dankzij slechte passes en onafgemaakte manmeer situaties. Lupi Lopez Caridad kwam wel tot scoren met een snel doelpunt vanaf de midvoor. Naast Lupi kon eerst Brenda Tempelaar  nog scoren en vervolgens ook Daphné van Zijl, die deze wedstrijd een belangrijke rol speelde in de wedstrijd met mooie en strakke passes.

De derde periode werd gestart met een 7-3 voorsprong en de overwinning lag daarmee binnen handbereik. De dames hoefde allen nog maar de wedstrijd uit te spelen. De derde periode was dan ook weer voor ZPB. De tegenstander scoorde slechts eenmaal, waar de thuisploeg wel vier keer kon scoren.  Marina v/d Werf kon als eerst in deze periode scoren met een intik bal vanaf de paal in een manmeer situatie. Naast Marina scoorde ook Karin den Hoedt, Cyntha Schouten en Brenda Tempelaar nog een doelpunt.

Aan het begin van de laatste periode stond het dan ook al 11-4 en was de winst zo goed als binnen. De bezoekers konden deze periode wel het meeste scoren van alle perioden en scoorde er wel drie. Voor ZPB scoorde zowel Daphné van Zijl als Karin den Hoedt hun tweede doelpunt van de wedstrijd. Verder gebeurde er weinig deze periode en scoorde alleen Kimberly de Pater nog tweemaal.

Hierdoor wonnen de dames met 15-7 en behaalde daarmee een plaats in de kwartfinales van de beker. Deze zullen worden gespeeld in het weekend van 7 en 8 januari. Houdt dit weekend vrij en kom de dames aanmoedigen.

ZPB H&L  Productions – ZV Haerlem 15 – 7
Periode Standen:  4-1, 3-2, 4-1 en 4-3
Doelpunten: Kimberly de Pater 4, Daphné van Zijl 2, Karin den Hoedt 2, Brenda Tempelaar 2, Angela Smeding 1, Jakline de Bruijn 1, Cyntha Schouten 1, Marina v/d Werf 1 en Lupi Lopez Caridad 1