ZPB H&L Productions is tijdens het Europees kampioenschap waterpolo, dat komende maandag van start gaat in Eindhoven, met liefst twee spelers vertegenwoordigd. Naast aanvoerder Matthijs de Bruijn is ook keeper Clement Stegman definitief geselecteerd door bondscoach Johan Aantjes.

De Bruijn is al vele jaren international en maakte onder andere de Olympische Spelen van Sydney in 2000 mee. Voor de 21-jarige Stegman, die pas vorig seizoen een basisplaats in heren 1 wist te veroveren, is dit het eerste grote titeltoernooi: “dinsdagochtend kreeg ik het nieuws te horen. Ik ben superblij en super gemotiveerd om door te gaan. Ik ben nog niet echt nerveus. Dat komt vlak voor de eerste wedstrijd wel als het volkslied klinkt. Maar dat zijn goede zenuwen.”

Voor Stegman komt zodoende een einde aan een lange tijd van onzekerheid, waarin hij in een flinke concurrentiestrijd verwikkeld was met de overige keepers in de selectie: “Alles is mogelijk als je er maar voor wilt werken. Ik hoop dat dit ook een stimulans is voor de jeugd van ZPB. Ik kom uit de eigen jeugd en ben erg trots dat ik voor deze club mag spelen. En dat ik namens ZPB voor het grote Oranje uit mag komen. Hopelijk zitten er veel ZPB’ers op de tribune de komende weken! ”

Nederland opent het toernooi maandag 16 januari om 19.45 uur tegen Griekenland en speelt verder nog in zijn poule tegen Hongarije (17 jan, 19.00 uur), Italië (19 jan, 19.00 uur), Turkije (21 jan, 16.00 uur) en Macedonië (23 jan, 19.00 uur) alvorens de knock-out fase begint. Doelstelling is een plaats bij de eerste negen van het toernooi, waarmee een startbewijs voor het Olympisch kwalificatietoernooi kan worden veroverd. 

Uiteraard zal ZPB.nl de verrichtingen van Matthijs, Clement en de diverse ZPB vrijwilligers die actief zijn, dagelijks volgen.

3 Replies to “Breaking news: De Bruijn en Stegman in definitieve selectie voor Europees kampioenschap waterpolo”

  1. Misschien hadden we de titel even tussen haakjes moeten zetten alsof het een gerucht is. Aangezien de selectie pas vanavond officieel bekend wordt gemaakt! 😉

Comments are closed.