De  droom van ZPB-spelers Matthijs de Bruijn en Clement Stegman blijft overeind. Vandaag is bekend geworden dat Afrika geen deelnemer naar het Olympisch kwalificatietoernooi stuurt. Dit betekent dat de nummer tien van het Europees Kampioenschap 2012, Nederland dus, alsnog mag deelnemen aan de kwalificaties. Inmiddels heeft zowel de Wereldzwembond FINA als de KNZB bevestigd dat de Nederlandse heren tussen 1 en 8 april present zullen zijn in Edmonton, Canada. 

Acht landen wisten zich al te plaatsen voor de Olympische Spelen. Vanuit Europa zijn dit, naast gastheer Groot-Brittannië, de nummers één, twee en drie van het WK 2011; Italië, Hongarije en Kroatië. En Servië, als winnaar van de World League in 2011. Daarnaast Australië, als kampioen van het continent Oceanië. USA, als kampioen van het continent Amerika. En Kazakstan, als kampioen van het continent Azië.

In Edmonton zijn in totaal vier tickets te verdienen. Dit zal een zware klus worden, omdat alleen al vanuit Europa vijf sterke concurrenten meedoen; Montenegro, Duitsland, Griekenland, Spanje en Roemenie. Zondag 19 februari zal in Londen geloot worden voor de indeling en het wedstrijdschema van het Olympisch kwalificatietoernooi. Dit geldt ook voor de Nederlandse dames. Deze zijn eveneens geplaatst voor het kwalificatietoernooi. De Oranjevrouwen mogen tussen 15 en 22 april in het Italiaanse Triëst om een van de vier beschikbare startbewijzen voor Londen 2012 spelen.

Uiteraard zal ZPB.nl onze ZPB’ers op de voet volgen…