Afgelopen zaterdag heeft Gijs de Kock (zie foto) afscheid genomen van het Barendrechtse publiek als oud-speler van ZPB heren 1. In de rust van de thuiswedstrijd van de heren tegen AZC, kreeg hij uit handen van voorzitter Michel Meijer een mooie bos bloemen. Na een mooi dankwoord van de voorzitter volgde een warm applaus van de aanwezige supporters, voor één van de beste keepers die ooit bij ZPB onder de lat heeft gelegen.

Gijs de Kock is ruim tien jaar geleden verhuist van vanuit Amersfoort naar Barendrecht, toen hij zijn jeugdliefde AZ&PC verruilde voor ZPB. Inmiddels mag de keeper zich een echte clubman noemen. Hij is getrouwd met een Barendrechtse en heeft inmiddels twee kinderen. Onder de “vlag” van ZPB speelde hij liefst vijf Europacuptoernooien en was hij één van de dragende krachten in het team dat in 2006 de nationale beker won. Ook schopte hij het tot international en mocht hij Nederland onder andere vertegenwoordigen tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in 2004.

Naast Gijs de Kock hebben ook Dick van Erkel en Gerben Driesprong het afgelopen seizoen afscheid genomen van heren 1. Zij wilde liever geen gebruik maken van de mogelijkheid om nog één keer in de spotlights te staan. ZPB wil Gijs de Kock, Dick van Erkel en Gerben Driesprong, enorm bedanken voor hun inzet voor heren 1. Wij wensen deze drie oud-heren 1 spelers veel succes toe in hun prive leven en maatschappelijke carrière en hopen ze in de toekomst in een andere mooie rol terug te zien bij onze club.

Overigens betreurt het ZPB dat zij niet eerder een moment heeft kunnen vinden om afscheid te nemen van deze spelers. De club probeert om jaarlijks een vast moment te vinden om eventueel vertrekkende spelers in het zonnetje te zetten, zoals dit past bij een topclub. Hetzij bij een laatste competitiewedstrijd, hetzij bij de openingswedstrijd in het nieuwe seizoen. Goede ideeën zijn hierbij altijd welkom.