De loting voor het Olympisch kwalificatietoernooi heeft de Oranje heren weinig reden tot juichen gegeven. De ploeg van keeper Clement Stegman neemt het in poule A op tegen Montenegro, Duitsland, Griekenland, Roemenie en Macedonië. Het veel zwakkere Poule B bestaat uit Venezuela, Turkije, Spanje, Brazilië, Argentinië en Canada. Nederland dient minimaal twee ploegen achter zich te laten en vervolgens de kwartfinale te winnen. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich immers voor de Olympische Spelen.

Matthijs de Bruijn en Oud-ZPB’er Paul Verweij stoppen als international

Oranje zal het tijdens het kwalificatietoernooi zonder Matthijs de Bruijn moeten doen. De aanvoerder van Oranje heeft per direct een punt achter zijn interlandloopbaan gezet (zie uitgebreider nieuwsbericht elders op deze site). Ook Paul Verweij heeft besloten om zijn maatschappelijke carriere voorrang te geven. Hij kan het zware traject richting het OKT niet meer combineren met zijn werk en was daarnaast ontevreden over zijn marginale rol tijdens het afgelopen EK. Verweij, die enkele jaren voor ZPB speelde, is één van de concurrenten op de positie van Max van Genabeek, die vlak voor het EK afviel.

Programma OKT heren

1 april: Montenegro – Nederland
2 april: Nederland – Macedonië
3 april: Duitsland – Nederland
4 april: Nederland – Roemenie
5 april: Nederland – Griekenland
6 april: Kwartfinales
7 april: Halve finales
8 april: Finales

Prima loting voor Oranje dames

De Nederlandse dames hebben een stuk gunstiger geloot. Een poule met Griekenland, Canada, Kazakstan en Brazilië, levert zelfs goede mogelijkheden op de groepswinst. De andere poule bestaat uit Italië, Rusland, Hongarije en Spanje. Ook bij de dames kruisen de nummers 1 & 4 en 2 & 3 met elkaar in de kwartfinale. De winnaars plaatsen zich voor de Olympische spelen. 20 april is dus D-Day voor de regerend Olympisch kampioen.

Programma OKT dames:

15 april: Brazilië – Nederland
16 april: Nederland – Canada
17 april: Kazakstan – Nederland
19 april: Griekenland – Nederland
20 april: Kwartfinales
21 april: Halve finales
22 april: Finales

2 Replies to “Plaatsing Olympische spelen wordt een zware kluif voor ZPB’ers”

  1. Moet dit stuk niet een beetje herschreven worden? Aanvoerder Matthijs de Bruijn heeft zijn Oranje Caps aan de wilgen gehangen en Max van Genabeek (de opvolger van Paul Verweij) staat er niet in…..

Comments are closed.