Dames 1 heeft zaterdagavond een duidelijke overwinning behaald op De Ham. In Wormerveer zegevierde onze dames, na een 4 – 9 tussenstand halverwege, met 7 – 20. Topscorer bij ZPB was Laura van der Graaf (zie foto), met liefst zes doelpunten. Door een blessure van Debby Willemsz maakte Wendy van de Bok haar debuut onder de lat bij dames 1.

Dubel weekend Heren 1

Ook heren 1 zag zaterdagavond een debutant te water gaan. Voor de ogen van de camera’s van RTV Rijnmond, kreeg de 16-jarige Guus van Yperen zijn eerste speelminuten. Overigens was tegenstander Schuurman BZC duidelijk een maatje te groot. De regerend landskampioen, die ook dit seizoen de gedoodverfde favoriet is, keerde met een 9 – 18 overwinning terug naar Borculo. Max van Genabeek werd met vier treffers topscorer. Maandagavond werd de wedstrijd in samenvatting uitgezonden op RTV Rijnmond.

Voor heren 1 stond ook op zondag een wedstrijd op het programma. In Ede werden de degens gekruist met Polar Bears. Dit keer kon ZPB een stuk beter bij blijven, maar het bleek bij lange na niet genoeg om een punt te veroveren. In elke periode kwam heren net even iets te kort (drie van de vier periodes werden met één goal verschil verloren). Uiteindelijk wonnen de Beren met 15 – 10. George Boon kroonde zich met vier goals tot topschutter bij de Barendrechters.

Karakteristieken

De Ham – ZPB H&L Productions dames 1 : 7 – 20
Periodestanden: 3-5 / 2-4 / 1-6 / 1-5
Doelpunten: Laura v/d Graaf 6, Angela Smeding 4, Jakline de Bruijn 2, Marina v/d Werf 2, Daphne van Zijl 2, Kimberly de Pater, Lindsay Bouma, Lupi Lopez Caridad en Cyntha Schouten 1.

 

ZPB H&L Productions heren 1 – Schuurman BZC : 9 – 18
Periodestanden: 2-5 / 2-5 / 3-4 / 2-4
Doelpunten ZPB: Max van Genabeek 4, Tim van Gulik 2, Matthijs de Bruijn, Michael de Kreek en George Boon 1.

 

Polar Bears heren 1 – ZPB H&L Productions : 5 – 10

Periodestanden: 3-2, 6-4, 4-3, 2-1

Doelpunten: George Boon 4, Tim van Gulik 3, Sander Verspoor, Max van Genabeek en Oscar Visser 1.