ZPB is druk bezig met het aanschaffen van een geluidsinstallatie. Reden hiervoor is dat de installatie van het zwembad over onvoldoende power beschikt bij drukke wedstrijden van dames 1, heren 1 en andere belangrijke wedstrijden en evenementen. Hierdoor zijn we erg afhankelijk van Tim en Eduard van Steenhuijsen, die met hun eigen materiaal voor goed geluid zorgen bij drukke wedstrijden. Dit kost beide heren erg veel tijd, want met het vervoeren, opbouwen en afbreken van al het materiaal, zijn zij dik vier uur bezig. En dat voor vaak maar één wedstrijd!

Om die reden is ZPB onder aanvoering van het Sfeerteam druk bezig om de nodige financiën bij elkaar te sprokkelen voor een eigen installatie. Afgelopen week is een extern bureau in huis geweest om te adviseren over wat wij het beste kunnen aanschaffen. Om hoeveel luidsprekers gaat het, waar kunnen we ze het beste hangen en over wat voor sterkte praten we? Komende zondag komt het betreffende bureau, Schaap Geluidsinstallatie Barendrecht, een ‘soundcheck’ doen bij de wedstrijd van Heren 1 tegen PSV. Met eigen apparatuur en een andere opstelling van de luidsprekers dan normaal, gaan we testen wat het beste is. Dit onderzoek heeft alleen nut wanneer de tribune vol zit. Kunnen we met het speakeren en draaien van muziek een volle en luidruchtige tribune overtreffen met het geluid, zonder dat we vervelende bij-geluiden krijgen? Kunnen de spelers het ook goed horen, en de jurytafel en supporters die aan de raamzijde zitten? Deze vragen moeten zondag allemaal beantwoord worden…

Jouw hulp is bepalend!

De supportersoproep voor komend weekend gaat dus niet alleen over het aanmoedigen van Heren 1. Maar vooral ook om te zorgen dat de soundcheck nuttig en zinvol is. We praten over veel geld en dit moet goed geïnvesteerd worden. Heel de club moet er uiteindelijk baat bij hebben. Alle belangrijke wedstrijden en grote toernooien die we in de toekomst organiseren, moeten voorzien zijn van goed geluid. Een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een supergoede sfeer, zoals wij dat zo goed kunnen in Barendrecht.

ZPB Heren 1 vs PSV 1 begint om 17.00 uur

Alle ZPB’ers worden vriendelijk verzocht om komende zondag een gaatje vrij te maken in hun agenda. De wedstrijd tussen ZPB H&L Productions Heren 1 en PSV begint om 17.00 uur. Wij hopen dat iedereen om 16.45 uur, op tijd voor de spelerspresentatie, aanwezig is. Jeugdspelers worden verzocht om plaats te nemen aan de raamzijde. Neem alles dat geluid kan maken mee; toetsers, pollepels en pannen, en een goed gesmeerde keel. Op de tribune worden weer blikjes drinken verkocht, waarvan de opbrengst in de pot gaat voor de nieuwe geluidsinstallatie. We gaan er een sfeervolle avond van maken.

We zijn er nog lang niet…

Er is nog veel geld nodig om tot een daadwerkelijke aanschaf te komen. Maar dat we aardig op weg zijn is een ding dat zeker is. Mede dankzij twee prachtige donaties. Ten eerste is Sinterklaas in de winterstop met de pet rond gegaan voor het Sfeerteam. Dit heeft liefst 270 euro opgeleverd. Wij zijn ontzettend blij met deze actie en onze speciale dank gaat uit naar Maurits Butter. Daarnaast hebben wij, dankzij een fantastisch betoog van Robin van Bommel, een donatie gekregen van 750 euro uit het DeltaPORT Donatiefonds (www.deltaportdonatiefonds.nl). De donatie is voor de aanschaf van luidsprekers voor extra sfeer in het zwembad. De toewijzing is gegeven door mevrouw Ter Borg (Wethouder Sport in Barendrecht). Waarschijnlijk zitten we nog niet eens op de helft van het benodigde bedrag, maar we zijn op de goede weg. Weet jij nog een goede actie om extra geld binnen te halen? Meld je dan aan bij één van de leden van het Sfeerteam: Robert van de Merwe, Gijs van Ouwerkerk, Mitchell van Baarle, Patrick Danny van Hoof, Brenda Tempelaar, Karin den Hoedt, of Nicky van Neutegem.

Eerstvolgende Sfeeracties

Zondag 11 maart, Match of the Week: MNC Dordrecht – ZPB H&L Productions heren 1. Deze wedstrijd is door waterpolotv.nl bestempeld als Match of the Week. Dit betekent dat er opnames worden gemaakt, die een dag later op waterpolotv.nl te zien zijn. Uiteraard gaan we proberen om hier een fantastische sfeer te organiseren. De wedstrijd wordt gespeeld in Dordrecht, aanvang 19.00 uur. We proberen een centraal vertrek te organiseren in Barendrecht, om 18.45 uur.

Zaterdag 28 april, Super Saturday: Eindelijk een speelweekend waarin zowel dames 1 als heren 1 thuis speelt. De dames spelen om 18.30 uur tegen Alliance-ZWV Nereus. Heren 1 speelt daarna om 19.45 uur tegen BZC Brandenburg. Dit belooft een spectaculaire avond te worden!