Jeugdspelers Maurice Dentro (15), Sam van den Burg (14) (Beide foto links) en Mitchell van Baarle (15) (foto onder), zijn uitgenodigd om met Jong Oranje een zeslandentoernooi te spelen in Oekraïne. Ze vertrekken 2 mei en vertoeven dan vijf dagen in het stadje L’viv. In de komende periode zullen deze talenten ons op de hoogte houden over hun voorbereiding, maar met name natuurlijk hun ervaringen in Oekraïne met ons delen.

Mitchell: “wij trainen elke vrijdag in Zeist, onder begeleiding van Michael Tollenaar. Afgelopen vrijdag werd onverwacht de selectie bekend gemaakt. We gaan met drie ZPB’ers naar L’viv. De andere spelers zijn: Bram van Rossum, Jari Krijgsman, Quno Post, Jasper Haasnoot, Pascal Janssen, Sam te Riele, Lars van Alphen, Jozef Zsiros, Levi Wilmong en Bart Hendrix.”

Maurice en Mitchell zijn vorig jaar ook al in de Oekraine geweest. In hetzelfde plaatsje zelfs.

Maurice: “Het internationale waterpoloniveau is erg hoog. Nederland moet nog veel bijleren voor de top, maar we zijn zeker niet de slechtste. We hebben bijvoorbeeld een wedstrijd gewonnen van Moldavie met 21 – 3.”

Mitchell: “L’viv is een bijzondere plaats. Zo is het zwembad erg mooi, maar staat het wel tussen afgebrokkelde flats. We liepen daar elke dag doorheen, want het was ongeveer vijf minuten lopen naar het zwembad. Onderweg kwamen we veel arme mensen tegen. Zo probeerde een vrouw zelfs haar weegschaal te verkopen.”

De komende periode zullen we dus meer van deze talentvolle ZPB’ers horen. De redactie wenst ze in ieder geval veel succes. Geniet van deze mooie ervaring!