Het is niet altijd rozengeur en maneschijn voor Clement Stegman. Na een schitterend EK in eigen land, waar Stegman een wedstrijd lang het doel van ons vaderland met verve verdedigde, krijgt hij nu tijdelijk wat wind tegen. Bondscoach Johan Aantjes selecteerde concurrent Robert Beskers als tweede keeper voor het OKT en passeert daarmee de Barendrechtse sluitpost. Dit kwam, zoals te lezen, hard aan voor Clement, ware het niet dat hij zich erg professioneel opstelt tegenover de regionale pers (klik op afbeelding voor betere weergave).

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

Sinds dit seizoen zijn de waterpolo heren weer terug waar het allemaal begon, bij Aad van Loon Sport te Barendrecht.

In de jaren 90 waren de heren ook al actief bij Van Loon en die generatie heeft toen loon naar werken gekregen, het kampioenschap in 1999.

Nu traint de nieuwe generatie waterpoloërs van ZPB twee à drie keer per week onder professionele begeleiding bij eigenaar Remon van Loon.

Bij waterpolo komt veel kracht kijken, maar wel in combinatie met snelheid, dus heeft André Bek, personal trainer bij het sportcentrum aan de Maasstraat, voor de heren een speciaal programma opgesteld waarin het hele lichaam getraind wordt, gericht op kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Waterpolo is een sport die ook blessures met zich mee kan brengen. De spelers die bv rug en schouderklachten hebben, werken een aangepast programma af en kunnen tevens op medische ondersteuning rekenen van de sportschool.

ZPB staat momenteel 6de in de reguliere competitie waarin nog 3 wedstrijden moeten worden afgewerkt. Daarna gaan ze zich opmaken voor de play-offs waarin alles nog mogelijk is.

14 april gaan de heren op bezoek bij De Zijl uit Leiden om 19.00 uur. Een week later is de thuiswedstrijd tegen Widex GZC Donk op 22 april, de dag waarop Gerard van den Burg jarig is!