De nummer twee van de waterpolocompetitie (ZVL) heeft het zwaar gehad in Barendrecht. De formatie van ZPB H&L Productions speelde een puike wedstrijd.

In de eerste periode namen de Leidse dames een 1 -3 voorsprong. Deze voorsprong werd in de tweede periode door goed verdedigend werk van ZPB H&L Productions knap weg gespeeld, waardoor ZPB prachtig langzij kwam 3 – 3.

In de derde periode nam ZPB H&L productions knap het voortouw en via 5-3 en via 6-4 uiteindelijk toch een gelijke stand na drie periodes 7 – 7.
ZPB H&L Productions speelde “frank en vrij” had niets te verliezen. Ze kwamen zelfs in die laatste periode met 10 -8 voor.

Dat was schrikken en verrassend! Niet alleen voor de Barendrechtse supporters maar zeker ook voor de Leidse tegenstander. Dan komt de meer ervaren ploeg heel langzaam langszij en na 11 – 11 werd uiteindelijk in de laatste twee minuten de winst naar ZVL gehaald.

Een geweldige wedstrijd speelde de jonge en onervaren ploeg van ZPB H&L Productions. Juist nu aan het einde van de competitie komen de verschillende manieren van verdedigen en aanvallen tot uitdrukking. De leerschool welke door de trainersstaf is neergelegd geeft aan dat er nog heel veel meer te leren is voor dames, maar dat de stijgende lijn erg goed is ingezet. Wat dat gaat worden zal de toekomst uitwijzen.

Periodestanden:
1 – 3, 3 – 3, 7 – 7, 11 – 13.

Doelpuntenmakers: Nicky van Neutegem 2, Marije den Haan 2, Karin den Hoedt, Angela Smeding, Laura vd Graaf, Cyntha Schouten, Jakline de Bruijn, Daphné van Zijl en Lupi Lopez Caridad.

De supporter