Afgelopen weekend was weer het NJK, dit maal voor de lange baan. Door de blessure van Chia Nien, was Linquendo de enige deelnemer namens ZPB. De locatie was het bad in Drachten, maar liefst een goede 200 km van huis. Een opmerkelijk zwembad. Weliswaar 50 meter lang, maar met een diepte van slechts 1.20 aan de keerzijde, was het lastig zwemmen, ook al door de temperatuurverschillen die dat gaf.

Linquendo en Schalko

Linquendo en Schalko

Linquendo mocht starten op 8 afstanden, waarbij hij in de meeste gevallen in de laatste serie mocht starten. Dat was op zich al een hele prestatie. Bij zowel de 100 als 200 meter school had hij zelfs een derde startplek. Op de schoolslagen wist Linquendo zich uitstekend te handhaven in de nationale top, met een 5e en 8e plek in de eindrangschikking. Helaas ging het op de andere afstanden iets minder dan de plaatsingslijst deed vermoeden, maar met nog steeds het overgrote gedeelte van het deelnemersveld achter zich latend, liet Linquendo zien een allround zwemmer te zijn die op (bijna) elke slag en elke afstand zich kan meten met de besten. Sommige deelnemers gingen gewoon iets sneller.

Het was een leerzaam weekend, niet alleen voor Linquendo, maar voor iedereen die iets wil bereiken met zwemmen. Doorzettingsvermogen en discipline zijn heel voorname factoren, maar ook dat je bij elke training het maximale uit de training haalt. Dat kan zijn door het opvolgen van de techniek-aanwijzingen van de trainer, maar ook door de opgegeven afstanden volgens opdracht te zwemmen. Ook voor mijzelf was het leerzaam, vooral door te kijken naar de topzwemmers en te begrijpen op welke manier de gouden-medaille winnaars hadden toegewerkt naar het NJK. Heb het er maar eens over met je trainer, of het voor jou ook mogelijk zal worden om aan het NJK deel te nemen, en hoe je dat kunt bereiken. Want het NJK is echt een mooie belevenis en mijlpaal in je zwemcarrière.

Klik hier voor de uitslag.

Schalko Deddens

2 Replies to “Linquendo bevestigt reputatie op de schoolslag bij NJK”

Comments are closed.