Zaterdag aanstaande is het dan zover, jongens AJ1 vertrekken voor een trainingskamp naar Malta. In de groep van 16 jongens zitten ook nog wat 15-jarigen zoals Sam, Maurice en Ciarán. Jort kan helaas door een ongeval niet aan het trainingskamp deelnemen, wel gaat de nieuwkomer Steven Bloemberg (van Kempvis over gekomen) mee. In Malta wordt zo’n 17 uur getraind, worden 4 wedstrijden verspreid over het eiland gespeeld en begint men op zondag met een toernooi. Ook zien de jongens nog wat van de cultuur van Malta. Tenslotte wordt aan het einde van de week een play-off wedstrijd van het Maltese herencompetitie bezocht. De plaatselijke en bij ZPB goed bekende vereniging Exiles heeft erg haar best gedaan om er een mooi programma van te maken. De begeleiding is in handen van Jason, John en Remon, die de gehele week met de ploeg in een hotel zullen doorbrengen. Met deze week hopen we dat deze jongens veel leren en goed klaargestoomd worden voor een intensief seizoen. Voor ZPB ook belangrijk, immers uit deze groep jongens moeten de komende jaren heren 1 en heren 2 gaan putten. Het geld voor het trainingskamp is door de ouders betaald, de jongens hebben voor wat extra’s enkele activiteiten uitgevoerd. We zullen jullie de komende week met wat foto’s en berichten op de hoogte houden van het wel en wee van deze groep.
Bert Lichtenberg

One Reply to “AJ1 bijna naar Malta”

Comments are closed.