Op maandag hebben onze A-mannen eerst een cultureel uitstapje gedaan naar Valetta. Onder leiding van twee van onze gastheren werden we door de stad rondgeleid en hebben we de Malta Experience ervaren. Daarna terug naar het hotel en trainen bij Exiles. Na een korte rust lopend naar onze eerste uitwedstrijd aan de overkant van de baai, St. Julians. Echter halverwege de tweede periode was het aantal jellyfish (kwallen) dermate hoog dat we zijn gestopt. En ze hadden nog wel een kwallennet om het bad. De jonge tegenstander speelde heel fanatiek, hetgeen wel hoort bij het Maltese polo. Uiteindelijk eten en terug naar het hotel. Op dinsdag in de ochtend training bij Exiles en ook nog even wat gespeeld tegen Exiles jeugd. Ook nu weer wat kwalprobleempjes, dat is in ieder geval een rode draad door deze week.

Gedurende de middag rust en dan met de bus naar St. Pauls Bay, spelen tegen Sirens. Net als de ploeg van maandag heel fanatiek spelend met 1 heel sterke en wat oudere speler. Eerste twee periodes goed gespeeld en ruim voor. Daarna vochten de tegenstanders zich (soms wat letterlijk) terug en speelde aan onze kant de nog onvoldoende aanwezige conditie en het 30 meter veld ook mee. Uiteindelijk met 10 – 9 verloren en een wedstrijd waarin goede en minder goede momenten afwisselden. Voor iedereen weer leerzaam uiteindelijk.

Als je overdag of in de avond langs de boulevard loopt, is er altijd wel waterpolo te zien. Een bijzondere ervaring met drie clubs naast elkaar in 1 baai.

Bert Lichtenberg