Op woensdag hebben onze mannen eerst in het zeebad van Exiles getraind. Door de verandering van windrichting minder kwallen, maar toch nog wat beten. Met speciale zalf van de apotheek worden deze behandeld.

Vandaag zijn ook Rob en Aad, twee vaders, bij ons om een stukje van het trainingskamp te ervaren, Direct na de lunch met zijn allen in de bus naar de veerboot om naar het eiland Gozo te gaan. Daar spelen we tegen de Otters.

Op het eiland zelf met twee bussen van het openbaar vervoer, het is een hele reis. Bij de Otters een mooi zwembad in zee met net, dus geen kwallen. De 3 periodes onder 17 jaar worden dik gewonnen, de 3 periodes onder 20 jaar zijn moeilijker door met name 1 grote speler aan de andere kant. Overigens: bij de Otters heren 1 spelen ook een Rus en een Hongaar en dat op zo’n klein eiland. We zijn door de lange reis laat terug in het hotel, maar het was wel de moeite waard.

Leuk tussendoor weetje is dat namen van ZPB’ers zoals Marco en Gert Jan hier nog steeds in goede zin genoemd worden.

Donderdag eerst trainen, middag rusten en in de avond naar Marsascala om te spelen. Tegenstanders duidelijk te zwak dus doen Guus en Quint aan hun kant mee. Dat ligt gevoelig voor de eer van de spelers en hun ouders, zoals we hier al meer hebben ervaren. De eigen coaches liggen heel vaak onder vuur van de ouders over het wel/niet spelen van hun kind.

Vandaag twee keer trainen en dan vanavond kijken naar een herenwedstrijd om een finaleplaats in de competitie tussen Sliema en St. Julian. Deze wordt gespeeld in de National Pool, het topzwembad op Malta. Dat is dan tevens de afsluiter van een mooie en leerzame trainingsweek op Malta. Dankzij de fantastische inzet van Jason, Remon en John en de bekostiging door de ouders hebben de mannen een onvergetelijke week gehad. Allen bedankt.