Het tachtigjarig jubileum van Z.P.B. H&L Productions op vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2012 was een groot succes.

De viering startte vrijdagavond 7 september met een drukbezochte en zeer gezellige reünie voor (oud-)leden en sponsoren van de club in clubhuis De Put.

Op zaterdag 8 september ging de viering vanaf 9.00 uur verder met verschillende evenementen bij ’t Waaltje in Heerjansdam. Het stralende weer maakte alles nog gezelliger. Hoewel het voor de jongste jeugd, die om 9.00 uur al het buitenwater in ging voor een clinic, toch nog wel erg koud. De clinics voor de waterpolojeugd werden verzorgd door niemand minder dan olympisch waterpolokampioene Daniëlle de Bruijn en voormalig international Matthijs de Bruijn. Ze gaven de enthousiaste ZPB-jeugd handige tips en technieken mee.
 
Na de waterpoloclinics stapte meervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn naar voren voor de zwemclinic. Inmiddels was het water al een beetje opgewarmd door het ochtendzonnetje. Een uur lang vertelde Inge, samen met twee zwemcoaches van de club, hoe de kinderen hun slag konden perfectioneren.  

 

Toen het water helemaal was opgewarmd, was het tijd voor de senioren waterpoloteams van de club. Elk team van Z.P.B. H&L Productions speelde een wedstrijd tegen een vriendschappelijk team. Als hoogtepunt speelden Dames 1 en Heren 1 een wedstrijd tegen beide all-star-teams van de club. Voormalig ZPB-coryfeeën doken het water van het Waaltje in om het op te nemen tegen de hoogste teams van ZPB H&L Productions. Opvallend was dat beide all-star-teams met de overwinning naar huis gingen. 

 

Bij het Houten Hok aan ’t Waaltje werden we vriendelijk geholpen door alle vrijwilligers. In totaal aten en dronken de ZPB-ers en de bezoekende teams 1.800 euro bij elkaar. Dat bedrag komt in december ten goede aan 3FM Serious Request.

De dag werd afgesloten met een feest in Het Dorpshuis in Heerjansdam. Aan het begin van de avond werden clubiconen Marco Booij en Jakline de Bruijn, die afgelopen seizoen afscheid namen van het eerste team, gehuldigd. Ook Gerard van den Burg werd in het zonnetje gezet. Echter niet door de club maar door drs. J. van Belzen, de burgemeester van Barendrecht. Gerard van den Burg kreeg namelijk een lintje opgespeld van de koningin. Gerard van den Burg werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wegens onder meer de talloze vrijwillige taken die hij in de afgelopen decennia voor ZPB H&L Productions heeft uitgevoerd. Eerder werd hij al sportvrijwilliger van het jaar 2011 in Barendrecht en ook werd hij genomineerd tijdens de EK waterpolo 2011 in Eindhoven als sportvrijwilliger van het jaar. Ontroerd en verrast ontving hij de onderscheiding.

Tot slot kregen de drie gehuldigde clubiconen nog een cadeau aangeboden van Krijn Heijboer, van hoofdsponsor H&L Productions. De drie mogen gezamenlijk een ballonvaart gaan maken in België

Alle reden voor een goed feest en zo geschiede. Tot in de late uurtjes werd er door de ZPB-ers gefeest in het Dorpshuis in Heerjansdam

One Reply to “Tachtigjarig jubileum ZPB H&L Productions groot succes”

Comments are closed.