De heren van ZPB moesten afgelopen zaterdag op bezoek in het schitterende nieuwe complex van AZC uit Alphen.

De ploeg uit Alphen heeft de ambitie om bij de top van Nederland te blijven door een eigen topsport klimaat te ontwikkelen, waar trainingsmogelijkheden en faciliteiten op en top zijn, iets waar de ploeg uit Barendrecht al sinds jaar en dag problemen mee heeft. Waar de heren van Arnold Nonnekes blij mogen zijn dat ze 4x in hun eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad mogen trainen kunnen de heren van AZC 2x per dag op gunstige tijden trainen.

Hier was in het begin van de wedstrijd niets te merken want ZPB kwam goed uit de startblokken, verdedigend lag er een blok voor het doel van Gijs van Ouwerkerk wat resulteerde in een 0-2 voorsprong voor de jonge ploeg uit Barendrecht.

In de 2de periode was de ploeg wederom sterker alleen wist de ploeg niet om te gaan met de contra aanvallen waardoor ZPB niet tot scoren kwam. Door 2 prima afstandsschoten stond er na 2 perioden dus 2-2 op het scorebord.

De derde periode begon ZPB uiterst ongelukkig en kwam het knullig op een 5-2 achterstand.

Om die weg te poetsen zette ZPB hun beste beentje voor, kwam het terug tot 6-5 met een goede mogelijkheid op 6-6 maar helaas stond het houtwerk de gelijkmaker in de weg.

Al met al kan ZPB H&L Productions het zichzelf verwijten dat het in Alphen niet met de 3 punten huiswaarts kon keren.

Doelpunten ZPB: Mike van Duinen 2, Oscar Visser, Matthijs de Bruijn en Michael de Kreek.

Komend weekend komt AZ&PC uit Amersfoort op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 18:15. Tot dan?