Gisteren is het dagje ZPB prima verlopen in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. De bondsploegen van de Barendrechtse club kregen als taak om de punten in eigen huis te houden tegen ploegen uit Amersfoort, Almelo en Eindhoven.

Heren 2 beet het spits af tegen de beloftes van AZ&PC. De thuisploeg probeerde, forceerde, deed veel goed, maar vergat één ding en dat is doelpunten maken. Tegenstander AZ&PC deed exact het tegenovergestelde. De ploeg creerde weinig, maar scoorde praktisch al hun kansen. Met als gevolg ZPB 2 met lege handen en een geflatteerde 5-11 op het scorebord.

Direct daarna ging Dames 2 te water tegen De Veene 1. Ondanks dat het voor het oog lang gelijk op ging, kwamen de Barendrechtse dames eigenlijk geen moment echt in de problemen. Een beheerste 14-8 was uiteindelijk de eindstand na vier periodes.

Kort daarop was het de beurt aan Heren 1, dat voor de eerste punten van het seizoen moest gaan knokken tegen AZ&PC. Zou er een stuntje in zitten? ZPB vocht figuurlijk voor elke meter in het eigen bad en liet het kaas niet van z’n brood eten. Nadat het lang gelijk op ging, konden de Barendrechters in de vierde periode de controle pakken en een gat slaan. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en het was verrassend feest in Barendrecht (10-9)! Is ZPB-thuis dan toch weer een nagenoeg onneembare vesting in de Heren Hoofdklasse?

Wedstrijd 4 was een wedstrijd in de Dames Hoofdklasse. Dames 1 nam het op tegen PSV Rots-Vast Eindhoven. Vanaf moment één gaf ZPB gas en had PSV weinig in te brengen. Contra op contra lag in het net en de dames konden leuk wat experimenteren op deze avond. Uitslag was voor de statistieken, 24-8.

Direct na deze laatste wedstrijd stroomde Clubhuis de Put vol en werden de resultaten gevierd met een hoop gezelligheid. Een nieuwe traditie lijkt hiermee geboren.

Van hieruit nodigen we je gelijk uit voor de Bekerderby volgende week in Barendrecht! Heren 1 neemt het op tegen rivaal MNC (17:30u) met als voorafje Dames 1 tegenover concurrent Brandenburg (16:15u).

Karakteristieken: