AUCKLAND (NZL) – In het jaarlijkse ITU-congres, dat altijd in het kielzog van het WK plaatsvindt, is dinsdag Rob Noordzij gekozen in de Paratriathlon Committee van de ITU. Een unieke situatie dat een Nederlander participeert een een ITU-orgaan; nog niet eerder waren Nederlanders op dit niveau actief. Sander Verheuvel, de voorzitter van de Werkgroep Wedstrijdofficials van de NTB, was voorgedragen voor de Technical Committee maar werd helaas niet gekozen. Wel bemachtigde de Belg Dirk Bogaert daar een plekje in. Bogaert was dit jaar onder andere als Technical Delegate actief rond de ETU-cupwedstrijd in Holten. De Belgische topsportcoördinator Reinout van Schuylenbergh was voorgedragen voor de Coaches Committee, maar werd ook niet verkozen. BTDF-voorzitter Johan Druwé werd gekozen in de Constitution Committee.