Voor het eerst in de geschiedenis van de wintertriatlon nam er een Nederlandse paratriatleet deel aan het Europees Kampioenschap Wintertriatlon. Het EK wintertriatlon vond dit keer plaats in Tartu, Estland.

Voor de Nederlander (en onze clubgenoot) Rob Noordzij is deze deelname niet zonder succes gebleven. Met een starttemperatuur van –8 graden Celsius en lichte sneeuwval begon hij aan deze zware triatlon. Het zwaar besneeuwde wedstrijdterrein gaf bij het hardlopen de minste problemen. Dit onderdeel werd gevolgd door het mountainbiken in een gebied met diverse steile up- en downhills; de losgereden sneeuw zorgde voor behoorlijke glibber- en glijpartijen. Bij het laatste onderdeel mocht Rob zich stukbijten op het langlaufen. Het gemis van zijn rechteronderarmfunctie maakte hij goed met zijn andere kwaliteiten: perfecte conditie en een echte bijter…

Onder een luid applaus is Noordzij gehuldigd als Europees Kampioen Wintertriatlon 2013.

One Reply to “Paratriatleet Rob Noordzij Europees Kampioen Wintertriatlon”

Comments are closed.