Update: ZPB wint in Heren Hoofdklasse thuis van AZC. Dames winnen met gemak van De Gouwe.

ZPB H&L Productions – AZC (h) 7-5 (2-2, 3-2, 0-0, 2-1) Goals ZPB: Visser 2, De Kreek 2, Zwetsloot, De Bruijn en De Ruijter.

ZPB H&L Productions – De Gouwe (d) 13-6 (2-2, 4-0, 3-2, 4-2) Goals ZPB: Schouten 4, Eggens 2, Lopez Caridad 2, N. van Neutegem, Den Hoedt, Ashley Bouma, Van der Graaf en Van der Werf.

——

Zaterdag 16 januari 2013, op “Super Saturday” speelden de heren en de dames van ZPB H&L Productions in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht. De dames speelden tegen De Gouwe uit Waddinxveen een zware wedstrijd om plaats zes. Vooral de tegenstander was niet echt van plan enige medewerking te verlenen om de winst zo maar even in Barendrecht te laten. Veel fysieke kracht werd er gebruikt om het de jonge ploeg van ZPB H&L Productions zo moeilijk mogelijk te maken. ZPB schrok daar in de eerste periode van en vocht zich heel langzaam uit de fysieke omklemming. Met zeker ook voor Barendrecht een onmogelijke manier van spelen.

Gelukkig waren de speelsters van ZPB H&L Productions sneller met een groter uithoudingsvermogen en wat precieser in de aanval werd de schutters instelling gebracht. Steeds vaker werden de schoten wat directer geplaatst waardoor de verdediging van de tegenstander meer en meer werd opengebroken. Vooral de snelle Laura van de Graaf en de sterke Cyntha Schouten gaven de Barendrechtse formatie meer ruimte en lucht in deze wedstrijd. Knap was te zien dat het Barendrechtse team steeds meer naar elkaar toe groeit. Dat het verbeteren van de onderlinge verstandhoudingen ook steeds meer winst in het team gaat teweeg brengen.

ZPB H&L Productions ging steeds verder om de winst naar zich toe te trekken werd de eerste periode afgesloten met 2 tegen 2, de 2e periode was duidelijker voor de Barendrechtse speelsters 6 – 2. Ook de derde en vierde periode gaven geen problemen verder voor de ploeg via 9 tegen 4 werd de eindstand van 13 tegen 6 behaald. ZPB H&L Productions staat nu echt op de zesde plaats tot nu toe een prachtige prestatie van deze jonge groep.

—–

Voorbeschouwing
Zaterdag is het weer zo ver. Een heuse SuperSaturday in Barendrecht. Vier bondwedstrijden op het scherpst van de snede, met overvolle tribunes en een lekker sfeertje. Klinkt goed he? Daar moet je bij zijn. Om 14:45 uur gaat de eerste fluit bij Heren 2 vs. AZC 2. Vervolgens gaat Dames 2 om vier uur te water tegen HZC De Robben 1. Dames 2 speelt om lijfsbehoud en zodoende zijn alle toeters en bellen welkom! Dan om vijf uur de klapper van de dag. ZPB H&L Productions neemt het in de Heren Hoofdklasse op tegen concurrent AZC. In Alphen werd het eerder dit seizoen 6-5 voor AZC, dus het is tijd voor revanche! Dames 1 sluit om 18:15 uur af tegen De Gouwe, waar ZPB (6e) een defintief gat kan slaan met achtervolger De Gouwe.

Het volledige wedstrijdrooster vind je op http://www.kring-utrecht.nl/wcbs/internet/waterpolo.php?mode=clubrooster&clubID=152.

De standen van de ploegen zie je op http://www.kring-utrecht.nl/wcbs/internet/waterpolo.php?mode=clubstand&clubID=152.

Tot zaterdag!