Op 2e paasdag is het dan eindelijk zo ver. Vóórdat de paashazen in Nederland wakker zijn, hebben de mannen en ouders, broers, zussen, ooms, tantes, enz. zich al verzameld bij het Rivierabad te Spijkenisse. Het belooft een mooie dag te worden. De zon komt op en we zijn klaar voor de start. We gaan weer lekker zwemmen en maken er een mooi feestje van. That’s the spirit guys.

Team ZPB F1 (diep)

De mannen van het team hebben de afgelopen weken toegeleefd naar het toernooi bij de Kempvis. De heren (Lars, Rens, Chris, Bart  en Dominick) zijn er helemaal klaar voor. Ze hebben van de trainers op de club de laatste weken de tips en trics meegekregen om het weer een enerverende ervaring te laten zijn. Plezier, gezelschap en sportiviteit spelen de boventoon.

Na omkleden verzamelen aan de badrand. Ze staan te trappelen om in te zwemmen, warm te draaien.  Gelukkig geeft mister speaker snel het sein dat het badwater vrij is om de wedstrijden te starten en daarnaast kunnen de sporters tussendoor ook zwemmen. De heren spelen vanaf de tweede wedstrijd en gaan voortijds aan de pruttel. De dieseltjes gloeien warm en bereiken voor de wedstrijd de ideale bedrijfstemperatuur.

Dan gaan de mannen van start. Ze spelen vijf wedstrijden van ieder 8 minuten (bruto). De spanning groeit.

De jongens zijn gespannen en zeggen dingen als:
“De tegenstanders hebben wissels!” ,  “Ja, maar wij kunnen nu veel zwemmen” ,
“ZPB’rs zijn niet bang”, “Wij maken er een feestje van”  …
Dan hebben we maar niet verteld dat we van de organisatie hebben vernomen dat er een paar F-teams ook nog eens competitie spelen.

En hoe gaat het ? Superrrrrrr leuk.  Achtereenvolgens komen de volgende tegenstanders: ZVVS, DZK, MNC, ZPC en tot slot Kempvis.  (voor de liefhebbers van statistieken: 4-4; 4-1; 9-0; 3-3 en 7-0). Tja en dan de grande finale? De bikkels zijn op zoek naar meer.
Het spelen met elkaar en al die tegenstanders was al een groot feest. Spanning en sensatie.  De meest gehoorde vraag luidt: “Wellicht krijgen we ook een vaantje óf een medaille?” Wát horen we daar?  ZPB F1 diep is KAMPIOEN !
De mannen maken een vreugdedans en de kers is voor hen op de taart. Ze krijgen een vaantje en een echte beker !!!  Mannen jullie hebben het verdiend. Sapperdeflap wat knap gedaan van jullie !

ZPB F1 wint Paasminitoernooi bij de Kempvis

Als afsluiter genieten de heren van een hapje in de tuinen bij het Rivierebad en kunnen de mannen moe maar voldaan naar de volgende bestemmingen in het kader van Pasen.

Natuurlijk is de gehele vereniging benieuwd naar deze nieuwe glimmende aanwinst maar éérst gaat de beker bij de kampioenen rond en als iedereen de beker thuis heeft gehad dan kan deze naar de prijzenkast in De Put. Nog even geduld dus. 

ZPB F2

De polo mannen van dit team bestond uit Markus, Mikael, Thomas en Syb onder bezielende leiding van Yannick v.d. Burg.  Een Team-combinatie dat je zegt; het kan niet fout gaan!

Dat was ook het geval, de mannen hebben het ontzettend naar hun zin gehad en mochten vijf wedstrijden van 7 min bruto spelen, waarvan er één  in gelijk spel eindigde en helaas twee verloren maar dat werd goed gemaakt met twee gewonnen partijtjes

Tussen de wedstrijden werd er druk gespeeld in het vrije stuk van het zwembad, moe en voldaan gingen de mannen huiswaarts na een heerlijke dag minipolo.

ZPB F3

De mannen en vrouwen van F3 waren uiteraard ook van de partij en super enthousiast. Het team, bestaande uit Anneloes, Eva, Luna, Daan en Tibbe speelden hun eerste (de meisjes) dan wel tweede toernooi. En wat een plezier hadden ze! Met een hoop gespetter zagen we de kinderen langzaamaan groeien als echte waterpoloër. Bij de eerste wedstrijd moesten ze nog even ontdekken hoe het spel eigenlijk begint. Maar na vijf wedstrijdjes konden we al genieten van mooi spel, er werd zowaar overgespeeld en zo nu en dan een punt gescoord. Na afloop van het toernooi ontvingen alle spelers een lekkers snack en een verdiend vaantje!

Kempvis hartelijk dank voor deze enerverende dag. Het was heel leuk om dit mee te maken.

Wim Willekens